(©Starsport)
(©Starsport)

Lakše se diše u Pančevu: Bajić se okliznuo i otvorio Železničaru put do preokreta

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.11.23. | 20:39

Kruševljani vodili, pa prosuli pobedu u nastavku – 2:1

Dva potpuno drugačija poluvremena, ne samo po rezultatu, viđena su u Pančevu. Napretku je igrom i rezultatski pripalo prvo, kada je Uroš Ljubomirac upisao prvi gol na meču, da bi u nastavku tim Nenada Mijailovića u dva minuta rešio meč, pre svega zahvaljujući velikoj grešci golmana Bajića, posle koje je Stanković najpre izjednačio, pa napravio prostor Grgiću da za stotinak sekundi kasnije donese preokret Železničaru - 2:1.

Iznenadio je Vladimir Gaćinović stručni štab Železničara ne time što je na teren, nakon suspenzije, poslao kapitena Ljubomirca, već što ga je, posle uloge u veznom redu u dosadašnjem toku sezone, prvi put postavio na poziciju levog krila. Bilo je to razmišljanje koje je dovelo do najvažnijeg poteza u prvom delu, jer upravo je Ljubomirac iskoristio veliki kiks Balaža, ukrao loptu odbrani domaćina, te predriblao golmana Živkovića i rutinski plasirao loptu u mrežu u 13. minutu.

Izabrane vesti

Nakon dve uzastopne pobede i ranog vođstva, videlo se da su okolnosti u tom trenutku bile na strani Napretka koji je kontrolisao dalji tok poluvremena, pa ipak do kraja je tek jednom na pravi način zapretio, kada je šut Zličića krajnjim naporom u korner poslao Živković.

Istina, imao je Železničar svoje ofanzivne momente, no falila je koncentracija, a najbliži golu u prvom delu bio je posle udarca Hajdina. Stanje na tabeli zahtevalo je od domaćina veću agresivnost, ali je imperativ rezultata stvarao pritisak, posebno u odbrambenoj liniji, koja je još nekoliko puta "prodavala" loptu gostima, a oni ipak nisu uspeli da brzo zatvore utakmicu, što će posle pauze domaćin i te kako kazniti.

Uspeo je Železničar da preuzme posed u nastavku, pa ipak sve do kardinale greške Bajića nije napravio niti jednu pravu priliku. U tom 61. minutu Đorđević je izveo slobodan udarac, lopta bila jednostavna za čišćenje golmana, no iskusni čuvar mreže Napretka se okliznuo, ostavio prostor štoperu Stankoviću da bez problema izjednači rezultat. Sunovrat za Kruševljane desio se dva minuta kasnije. Hajdin je prevario Jovanovića, centrirao, a Grgić iskoristio pomračenje u redovima gostiju, pa je Bajić još jednom morao da vadi loptu iz mreže.

Sve ono što je u prvom delu igre u nogama imao Napredak, za stotinak sekundi bilo je na strani Železničara, koji je konačno mogao da se opredeli za mirniju igru. Morao je Napredak prvi put na meču da krene po rezultat, a to je ostavilo prostor domaćinu za kontre. Iz jedne takve Šušnjar je šutirao daleko preko gola.

Kao da je ulazak Stoiljkovića u igru umesto Jovića (što je značilo povratak Ljubomirca u sredinu terena) ostavio veći prostor za pritisak domaćina. Iz potpunog bunila iz dva minuta nastavka Napredak nije uspeo da se oporavi, što je Železničar iskoristio da upiše još jedan trijumf protiv Čarapana, ukupno četvrti u sezoni.

ŽELEZNIČAR - NAPREDAK 2:1 (0:1)

/Stanković 61, Grgić 63 - Ljubomirac 13/

Stadion u Pančevu

Sudija: Stamenković Ivan

ŽELEZNIČAR (3-5-2): Živković 6 - Stanković 7, Balaž 5 (od 46. Gajić 6), Konatar 6 – Lakićević 6, Grgić 6,5 (od 84. Krajišnik -), Pantelić 6 (od 72. Knežević -), Đorđević 6,5, Hajdin 6,5 - Romanić 6 (od 66. Jovanović 6), Pavlov 5 (od 46. Šušnjar 5,5).

NAPREDAK (4-3-3): Bajić 5 - Đeković 5,5, Marinković 5,5, Vukajlović 6, Jovanović S. 5 - Krstić 5,5, Jović 5,5 (od 56. Stoiljković 5), Zličić 5,5, - Ljubomirac 6, Jovanović Đ. 5 (od 65. Bojović 5), Stanojlović 5 (od 84. Nenadović -).

Igrač utakmice: Vojislav Stanković (Železničar)

MOZZART BET SUPERLIGA, 16. KOLO

Petak

IMT - Spartak Subotica 0:1 (0:0)

/Stanojev 80/

Subota:

Radnik Surdulica - Mladost Lučani 1:1 (0:1)

/Kunić 59 - Varjačić 19/

Vojvodina - Crvena zvezda 1:2 (1:2)

/Milosavljević 13 - Bukari 3, 27/

Partizan - TSC 0:4 (0:3)

/Ćirković 3, Stojić 12, Radin 33, Milovanović 50/

Nedelja:

Radnički 1923 - Novi Pazar 0:4 (0:2)

/Obradović 14, 17, Suma 61, Ljajić 82/

Radnički - Čukarički 0:2 (0:0)

/Ivanović 48, Kovač 77/

Železničar - Napredak 2:1 (0:1)

/Stanković 61, Grgić 63 - Ljubomirac 13/

Ponedeljak

16.00: (2,30) Javor (3,30) Voždovac (3,20)




tagovi

Napredak KruševacŽelezničar PančevoMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara