Nenad Lalatović (©Starsport)
Nenad Lalatović (©Starsport)

Lala cveta, Zumbul vene (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.05.22. | 17:01

Kragujevčani u finišu do preokreta nad Proleterom, direktnim rivalom u borbi za opstanak - 2:1 (0:1)

Napeto je bilo na Čika Dači u duelu Radničkog i Proletera, a kako i ne bi kada se igralo za "goli život". Uoči petog kola plej-auta Kragujevčani i Novosađani bili su bodovno poravnati, a na dva kola pre kraja izabranici Nenada Lalatovića stekli su tri boda prednosti u odnosu na tim Zumbula Mahalbašića i goste iz Novog Sada poslali na pretposlednje mesto, koje vodi direktno u niži rang.

Pobedom 2:1, izvojevanom posle preokreta u dramatičnom finišu meča, Radnički se dokopao baraža, a protiv Spartaka i već otpisanog Metalca pokušaće da dođe i do direktnog opstanka u ligi. Proleteru je za to potrebno čudo, kao i pobede nad bezbrižnom Kolubarom i Novim Pazarom.

Izabrane vesti

O kakvom meču se radilo najbolje pokazuje podatak da je bilo čak 49 faulova, 13 žutih i jedan crveni karton. Dobio ga je ofanzivac Proletera Nikola Ninković zbog nesportskog šutiranja protivničkog igrača dok je bio na zemlji. Upravo je Ninković 10-15 minuta pre kraja meča mogao da stvori saigraču gol-šansu iz koje bi gosti možda stigli do 2:0, ali je bio sebičan. Posle dobre kontrole lopte rešio je da sam završi akciju udarcem sa ivice kaznenog, umesto da asistira slobodnom Davidu Dunđerskom levo od njega.

Kazna je stigla u 86. minutu. Marko Vukasović je igrao rukom u svom kaznenom prostoru i omogućio Nemanji Tomiću da učini ono što kapiten Marko Mirić nije uspeo u 29. minutu - da pogodi iz penala. Mirić je šutirao visoko preko gola, dok je Tomić bio mnogo hladnokrvniji.

Izjednačenje je dalo dodatan vetar u leđa upornim igračima Radničkog, koji su kidisali na gol rivala od prvog sudijskog zvižduka. Isplatilo im se to u 89. minutu kada je rezervista Đorđe Maksimović najbolje reagovao u gužvi pred golom Proletera.

Iako su u drugom od četiri minuta nadokande prvog poluvremena stekli vođstvo, gosti su uglavnom bili u podređenom položaju na Čika Dači. I do tog gola Marka Jovanovića stigli su uz dosta sreće, pošto su posle centaršuta Ninkovića iz kornera i ne baš opasnog šuta Jovana Ilića smušeno delovali igrači Radničkog, što je Jovanović iskoristio da skrene loptu u mrežu.

"Dominirali smo, bili bolji za jedan gol i na kraju nas je Bog nagradio. Najjači smo kad je najteže“, rezimirao je Nenad Lalatović pred kamerom TV Arena Sport.

Radnički je, ipak, i dalje u ugroženoj zodi, na tri boda manje od Spartaka, ali je Lalatović samouveren i veruje u opstanak.

"Potrebna nam je još jedna pobeda, ovakva publika i ovaj grad to zaslužuju".

Njegov kolega Zumbul Mahalbašić zapazio je da uslovi za igru nisu bili u skladu sa rangom takmičenja

"Veliki je pritisak stvoren sa tribina, bilo je kamenica, bezmalo fizičkog kontakta, a to ne sme da se dozvoli na ovom nivou. Konfuzija prilikom prekida nas je koštala povoljnijeg rezultata, ponosan sam što su momci pružili maksimum, ali ovo što se dešava ne bi smelo. Bar ne na ovom nivou. Dok postoje šanse nećemo se predati“, istakao je trener Proletera.

SUPERLIGA, PLEJ-AUT - 5. KOLO

Subota

Metalac - Novi Pazar 0:3 (0:1)

/Dimić 23, Mujezinović 56, Mustafa 80/

Nedelja

Radnički KG - Proleter NS 2:1 (0:1)

/Tomić 86 pen, Maksimović 89 - Jovanović 45+2/

17.00: (1,72) Spartak (3,50) Kolubara (4,70)

19.05: (1,55) Mladost (3,70) Radnik (6,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Radnički KragujevacProleter Novi Sad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara