Nenad Lalatović ©Star Sport
Nenad Lalatović ©Star Sport

Lalatović: Kao da je Bog hteo da prvu utakmicu igram protiv IMT-a

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.11.23. | 09:18

"Pogledao sam dosta njihovih utakmica i dok nisam znao da ću biti trener Spartaka", rekao je temperametni strateg, koji je imao samo reči hvale za popularne Traktoriste

Hoće li se Traktoristi osvetiti za poraz u prvom kolu ili će Plavi golubovi trijumfalno odleteti sa krova TC Voždovac? Nakon serije loših rezultata u prvenstvu kao i ranog ispadanja iz Kupa Srbije (Grafičar 0:2) došlo je vreme za korenite promene u redovima Spartaka.

Na mesto šefa stručnog štaba umesto Aleksandra Keržakova došao je Nenad Lalatović, kojeg na premijeri očekuje nimalo lak zadatak protiv zahuktalog IMT. (AP 1, 17.00)

Izabrane vesti

Lalatović je u intervju za Telegraf jasno poručio: "Superliga mi je potrebna, baš kao i ja njoj".

Voleli ga ili ne, svako mora priznati da je njegov povratak u domaći fudbal svakako važan događaj koji je jednim delom obeležio ovaj deo sezone. Sigurno je da mu motivacije ne manjka, pogotovo uzimajući u obzir da je napravio pauzu od dva meseca što do sada nije bio slučaj. Već na svom predstavljanju jasno je stavio do znanja koji su mu prvobitni koraci kada je u pitanju organizacija tima. Tu se pre svega misli na goreće probleme koji Spartak muči od početka sezone: Greške defanzivaca kao i veliki padovi u igri tokom drugog poluvremena, što se upravo i desilo u poslednja dva kola protiv Radničkog 1923 i Javora.

U oba susreta Subotičani su tokom prvog dela igre bili ravnopravni rivali ali su oko 60. minuta potpuno izgubili koncentraciju i tu je sve padalo u vodu.

"Nema šta očekuje nas teško gostovanje. Mislim da ne treba mnogo trošiti reči na protivnika. Pogledao sam dosta njihovih utakmica i dok nisam znao da ću biti trener Spartaka. Kao da je Bog hteo da prvu utakmicu igram protiv IMT-a, koji je po meni pokazao i protiv Partizana, Zvezde, kao i protiv mojih bivših klubova, o kakvim se timu radi. To je mlada ekipa koja ima sjajnu tranziciju, jako brze i školovane igrače, tačno se vidi kakvu imaju filozofiju", rekao je Lalatović na konferenciji za meč.

Fudbaleri IMT-a pravi su hit ovog dela sezone u Mozzart Bet Superligi, gde predvođeni braćom Luković nižu dobre rezultate.

"Znam da moji igrači imaju bolji kvalitet i da zaslužuju višu poziciju na tabeli. U to su su me uverili na prvom treningu kao i na prijateljskoj utakmici protiv Vojvodine. U prvom poluvremenu bilo je 2:0 za nas i to pokazuje da moraju što više da veruju u sebe, kao i da daju 200 odsto energije da bi došli do onoga što mi očekujemo. Želim da se vratimo u našu Suboticu sa tri boda, iako znam da neće biti ni malo lako, apsolutno verujem u svoje igrače, a još važnije i oni su počeli da veruju u sebe".

Lalatović se potom nadovezao na probleme u igri svojih izabranika.

"To što su u poslednje dve utakmice primili pet golova je ono što moramo da promenimo baš na ovoj utakmici. Ne smemo da primimo naivne pogotke u periodu od 60. do 90. minuta, kao što je bio slučaj. Mislim da će biti neizvesna utakmica, ali ako mi damo svoj maksimum i ako igrači budu ispoštovali šta trazim od njih nadam se povoljnom rezultatu."

Na njegova očekivanja nadovezao se Ognjen Mudrinski koji se apsolutno složio sa njim:

"Mislim da je šef u sustini sve rekao očekuje nas zahtevna utakmica. IMT je do sad pokazao da mora da bude shvaćen ozbiljno. Svakako da promena trenera donosi neku novu energiju i ja se nadam da ćemo mi sa tom novom energijom doći do pozitivnog rezultata."

Jesenji deo sezone bliži se kraju i pred Spartakom je nimalo laka završnica. U narednih šest utakmica, čak četiri puta će biti gosti, a kod kuće će pored Radnika dočekati i aktuelnog šampiona Crvenu Zvezdu. Da li će promena trenera uticati na poboljšanje rezultata ostaje nam da vidimo ali bilo kako bilo ako je suditi po dosadašnjim rezultatima očekuje nas nikad zanimljiviji nastavak sezone u Mozzart bet Superligi.

MOZZART BET SUPERLIGA, 16. KOLO:

Petak:

17.00: (2,15) IMT (3,40) Spartak Subotica (3,40)

Subota:

14.00: (20.45) Radnik Surdulica (3,10) Mladost Lučani (3,15)

16.00: (8,00) Vojvodina (4,70) Crvena zvezda (1,40)

18.30: (1,55) Partizan (4,10) TSC (6,25)

Nedelja:

13.00: (2,15) Radnički 1923 (3,35) Novi Pazar (3,45)

15.00: (2,30) Javor (3,30) Voždovac (3,20)

15.00: (2,85) Radnički Niš (3,20) Čukarički (2,55)

18.30: (2,10) Železničar Pančevo (3,40) Napredak (3,60)



tagovi

Nenad Lalatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara