Lalatović: Više želim u plej-of, nego da stignem do polufinala Kupa, pa da ispadnem

Vreme čitanja: 4min | ned. 16.10.22. | 10:39

Trener Radničkog, zadovoljan pobedom nad Javorom, pred novo gostovanje u Ivanjici, u sredu u Kupu Srbije, istakao da je prvenstvo apsolutni prioritet

Ne pamti se da je Radničkom neka pobeda bila potrebnija od ove nad Javorom u Ivanjici, u 15. kolu Mozzart Bet Superlige (2:0). Ekipa je bila prilično uzdrmana posle poraza od Kragujevčana, pozicija na tabeli krajnje nezavidna, utakmice koje dolaze nose velike izazove i zato bodovi koje je svojim pogocima doneo Stefan Cvetković skidaju veliki teret sa leđa.

Nišlije su do trijumfa došle posle brojnih osveženja u startnoj postavi. Kažnjenima Pejoviću i Saviću pridružili su se, odlukom trenera Lalatovića, Petrov i Aksentijević. Prvi je prvi put ove sezone bio van startnih 11, drugog nije bilo ni na klupi. Jovanović i Cvetković, na krilnim pozicijama, promenili su strane, i to se pokazalo kao dobitna kombinacija. Bazile Jamkam je odlično pokrio mesto desnog beka, gde je često, jednako dobro, igrao u završnici prethodne sezone, a otkrovenje je štoperski tandem Etongu-Stajić. Kamerunac je debitovao u startnoj postavi i potpuno uštopovao Gigića, a bonus igrač pristigao letos iz Grafičara već drugi put ove sezone skrenuo je pažnju na sebe izuzuetnom partijom, baš kao što je to uradio u preokretu protiv Napretka na Čairu.

Izabrane vesti

 I trener Nenad Lalatović priznao je da ekipa nije impresionirala igrom, ali jeste ispunila njegove osnovne zadatke i zasluženo je pobedila:

Vidi se da Javor ima kvalitetan tim, u nekim segmentima nisu imali sreće, mogao je rezultat da ode i u drugom smeru. Na našu sreću, mi smo prvi postigli pogodak, dosta dobro stajali u srednjem bloku, bili smo agresivni, blizu igrača... Sve ono što nismo radili protiv Radničkog iz Kragujevca, a jesmo protiv Voždovca, Spartaka i Čukaričkog. Ja sam se pribojavao ove utakmice, jer svaka promena trenera donese nešto novo. Protiv Čukaričkog se već videla ruka kolege Dodića, iz tri šuta su primili tri gola, a svoje neke šanse nisu iskoristili. Moji igrači su dali maksimum, organizovani smo bili, imali brzu tranziciju posle oduzete lopte, tražili dobro prostor sa brzim krilnim igračima. Možda nismo bili bolji za dva gola, ali za jedan jesmo i zasluženo smo pobedili. Mom kolegi i ekipi Javora od sveg srca želim da ostanu u eliti, jer ovaj klub je specifičan. Gospodin Lazović voli i dobro vodi Javor”-istakao je Lalatović.

Javor jeste nastavio crnu seriju, odigrao desetu uzastopnu utakmicu bez pobede, a četvrtu na kojoj nije postigao gol, ali bi mogao da, iz onoga što je pružio u poslednjih dvadesetak minuta, iscrpi veru u bolje sutra, jer izveli su domaći nekoliko ozbiljnih napada, čak i postigli jedan nepriznati gol i najviše zahvaljujući izuzetnom golmanu Draganu Rosiću nisu uneli rezultatsku neizvesnost u finiš meča.

Čestitam ekipi Radničkog na zasluženoj pobedi. Znali su da kazne naše greške, a ja sam i pre utakmice rekao da će pobediti ekipa koja napravi manje grešaka. Mi smo bojažljivo ušli u meč i načinili kobnu grešku, bukvalno smo im asistirali za vodeći gol, koji je dodatno poljuljao već poljuljano samopouzdanje ekipe zbog pređašnjih rezultata. Uspeli smo u dugom poluvremenu da se podignemo, da damo i taj gol koji je poništio VAR, a bolje je izgubiti 2:1 i dati gol, nego ovako. Radnički nas je kaznio brzom pozicionom tranzicijom, gde je njegov veliki potencijal. Nismo uspeli da se nametnemo, već smo dozvolili da protivnik sa čvrstim srednjim blokom zatvori prilaze svom golu i ugrozi nas tamo odakle je najopasniji. Mnogo naših igrača je van forme i daleko od nivoa koji bi bio potreban za pobedu u ovakvoj utakmici”-kazao je Mladen Dodić, šef stručnog štaba Javora.

Dva tima ponovo će se, na istom mestu, sastati već u sredu, u šesanestini finala Kupa Srbije, a iz izjava dvojice stručnjaka ispada da se ni jednima ni drugima preterano ne pobeđuje u toj utakmici...

Ja sam već rekao da je jako teško pobediti bilo kojeg protivnika dva puta u nekoliko dana. U donjem smo delu tabele, i jednima i drugima je trenutno najbitnije da ne ispadnemo iz lige. Kup je specifično takmičenje, osvojiti ga pored Zvezde ne znam koliko je realno. Više bih voleo da uđem u plej-of, nego da dođem do polufinala Kupa pa da ispadnem, ali svakako ćemo se potruditi da pobedimo i u sredu-rekao je Lalatović, a složio se Dodić:

I meni je Kup jako drago takmičenje, ali prioriteti se znaju. Ja volim taj Kup, kolega ga je i osvojio, ja sam sa Javorom igrao finale, a pre toga, u prvom mandatu, i polufinale. Cilj je da vidimo i ostale igrače, ne samo ove koji su sada igrali, da pokušamo da ih podignemo i aktiviramo za nastavak sezone.”

Ta utakmica igraće se u sredu od 13 časova, nakon čega i jedne i druge u nedelju očekuju okršaji sa predstavnicima Srbije u grupnoj fazi UEFA takmičenja. Radnički će dočekati Crvenu zvezdu, a Javor gostovati Partizanu.


tagovi

Nenad LalatovićMladen Dodić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara