Nenad Lalatović (©Star sport)
Nenad Lalatović (©Star sport)

Lalatovićevo zagrevanje za baraž, Spartak opušten, Novi Pazar juri još bod

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.05.22. | 12:56

Poslednje sedmo kolo plej-auta Superlige igra se danas

Samo su najtvrdokorniji optimisti verovali u prolećno vaskrsnuće kragujevačkog superligaša, koji je posle niza loših rezultata u jesenjem delu prvenstva bio viđen kao prvi kandidat za ispadanje u niži rang takmičenja. Sve se promenilo kada je na mesto šefa stručnog štaba došao Nenad Lalatović, harizmatični stručnjak koji je energijom i iskrenim pristupom igračima uspeo da "davljenika" iz srca Šumadije povuče sa dna i vrati mu nadu u očuvanje superligaškog statusa.

Nije Lalatović obećavao kule i gradove, ali je verovao da njegov tim može do mesta u baražu. I zaista, Radnički je kolo pre kraja plej-auta uspeo da obezbedi učešće u doigravanju za opstanak.

Izabrane vesti

"Mnogi su mislili da je baraž nedostižan za nas, ali kada verujete u sebe i svoje igrače, onda vas i bog na kraju nagradi. Mislim da je ključan bio onaj niz od šest utakmica bez poraza i primljenog gola, koji nam je otvorio put ka ostvarenju zacrtanog cilja", istakao je šef struke kluba sa Čika Dače.

Za razliku od Radničkog koji je na kraju uspeo da uhvati slamku spasa, njegov rival u poslednjem kolu plej-auta Metalac je morao da se pomiri sa činjenicom da će posle dve uzastopne sezone provedene u najvišem rangu takmičenja od naredne jeseni ponovo da se nadmeće u Prvoj ligi Srbije.

"Žao mi je što je Metalac ispao. Za razliku od mnogih klubova koji uđu u Superligu, a nemaju uslove da je igraju, Metalac je klub koji sa sportskom infrastrukturom, organizacijom i kvalitetom igračkog kadra ispunjava sve uslove da igra najviši rang na duže staze. Zbog toga smatram da nije zaslužio ovakvu sudbinu", konstatovao je Lalatović.

17.30: (2,30) Radnički K. (3,20) Metalac (3,00)

Činjenica da predstojeća utakmica sa Milanovčanima neće imati veći takmičarski značaj pruža strategu kragujevačkog superligaša priliku da sačuva glavninu svojih snaga za predstojeće okršaje u baražu.


Šef struke Radničkog priznaje da već uveliko razmišlja o baraž mečevima i da mu je to jedan od najvećih izazova u dosadašnjoj trenerskoj karijeri."Posle finala Kupa Srbije sa Vojvodinom, za mene su predstojeće utakmice u baražu verovatno dve najvažnije utakmice u čitavoj trenerskoj karijeri. Imao sam priliku da pogledam par utakmica potencijalnih protivnika u baražu i mogao sam da se uverim da su to dobre i kvalitetne ekipe sa superligaškim igračima u svojim redovima. U suštini, ne treba puno da se bavimo protivnicima, već da se isključivo fokusiramo na sebe. Radnički je klub iz srca Šumadije iza koga stoji armija vernih navijača i koji zaslužuje da bude standardni superligaš, tako da bi zaista bio greh da ispadne iz lige", zaključio je Lalatović.


-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? 

Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Osim Marka Gajića, koji se polako vraća iz povrede i mogao bi da bude u konkurenciji za predstojeće utakmice u baražu, svi ostali igrači su na raspolaganju treneru Lalatoviću za duel sa Milanovčanima.

Ipak, zbog incidenta na utakmici sa novosadskim Proleterom, Disciplinska komisija FSS odlučila je da sankcioniše kragujevački klub novčanom kaznom i jednom utakmicom igranja bez prisustva publike, pa će tako tribine stadiona Čika Dača danas da budu prazne.

17.30: (1,65) Mladost (3,60) Spartak (5,00)


Izborila je Mladost opstanak u prošlom kolu pobedom u Milanovcu (3:0), dok je Spartak na kraju sezone uhvatio ritam, upisao je tri pobede u četiri kola, sve tri na svom terenu. Timovi nemaju poseban motiv za ovaj meč, igraće se opušteno, a jedino što bi moglo možda malo da "pogura" Lučance je što nisu uspeli u ovoj takmičarskoj godini nijednom da savladaju Subotičane.

17.30: (2,85) Proleter NS (3,20) Novi Pazar (2,40)


Za Novosađane očajno prvenstvo je završeno, ispadaju u niži rang, dok je Novom Pazaru dovoljan i bod pa da ostane iznad Radničkog pred baraž. Pazarci imaju veći motiv, a i u dva meča ove sezone nisu izgubili od Proletera.

PLEJ-AUT – 7. (POSLEDNJE) KOLO

Četvrtak

Radnik - Kolubara 3:0 (1:0)

/Spasić 7, Milovanović 55, Duronjić 86/

Petak

17.30: (1,65) Mladost (3,60) Spartak (5,00)

17.30: (2,85) Proleter NS (3,20) Novi Pazar (2,40)

17.30: (2,30) Radnički K. (3,20) Metalac (3,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

SuperligaRadnički KragujevacMetalacSpartak SuboticaProleter Novi SadNovi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara