Lampard prelomio: Bakajoko i Drinkvoter mogu da idu

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.07.19. | 13:14

Vreme da se malo raščisti sastav

Kada je dolazio na Stamford Bridž Frenk Lampard je otvoreno rekao: “Pružiću šansu svim igračima u timu da me ubede da zaslužuju dres Čelsija“.

Mesec i kusur kasnije potpuno iskreni Frenk Lampard uvideo je na koga može da računa, a na koga ne. Dok se, primera radi, Tami Abraham sve više nameće legendarnom asu Plavaca, sve bliži rastanku su dvojica vezista – Tjemue Bakajoko i Dani Drinkvoter. Do tog zaključka došlo se pošto je Lampard dao ocenu turneje u Japanu, gde je došao do zaključka da su Bakajoko i Drinkvoter zaista višak u ovom trenutku i od njihove prodaje želi da klubu donese svežih 50.000.000 evra, što bi pokrilo novac utrošen za Matea Kovačića.

Izabrane vesti

Drinkvoter je dres Čelsija ublačio samo 23 puta otkako je 2017. stigao iz Lestera za blizu 40.000.000 evra. Poslednji put je za Čelsi odigrao takmičarsku utakmicu još u Komjuniti šildu protiv Mančester Sitija prošlog avgusta. Bio je to ujedno i njegov jedini nastup u sezoni 2018/19. Jednostavno, nije bio u planovima Maurisija Sarija, a klub nije uspeo da nađe kupca na vreme.

TRANSFERI UŽIVO - nedelja, 28. jul

Bakajoko je imao turbulentnu sezonu u Milanu, koju je počeo i završio katastrofalno, a u međuvremenu se izborio za nekoliko pristojnih, čak i dobrih meseci u opremi Rosonera. Posle slabog starta uspeo je negde oko Nove godine da ubedi upornog Đenara Gatuza da ga iskoristi na pravi način, ali je onda posle jedne žustre rasprave s njim u danima kada se klub borio za plasman u Ligu šampiona isključen iz tima. Milan je čak razmišljao da od Čelsija otkupi Bakajoka za 35.000.000 evra u momentu kada je ovaj igrao dobro, ali je onda sve palo u vodu zbog drčnosti nekadašnjeg igrača Monaka.

Čelsijeva konkurencija u srcu veznog reda vrlo je jaka, pošto su tu Žoržinjo, Mateo Kovačić, Ros Barkli i Ngolo Kante, dok je Ruben Loftus Čik i dalje pod rehabilitacijom zbog pucanja Ahilove tetive i njegov povratak se očekuje polovinom decembra ili početkom januara.

Kao moguća destinacija za Bakajoka pominje se Everton, koji traži zamenu za uskoro novog igrača PSŽ Idrisu Geja. U igri je Žan Filip Gbaman iz Majnca, ali bundesligaš traži 35.000.000 evra. Čelsi bi Bakajoka probao da uvali za sumu između 25.000.000 i 30.000.000 evra.

Setimo se samo koliko je Antonio Konte forsirao odlazak Nemanje Matića kako bi se otvorio prostor za Bakajoka...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara