Lampard preuzima mlade Engleze

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.03.21. | 09:45

Botrojdu odzvonilo...

Busaju se u grudi, pucaju na visoko, pa nisko padaju. I tako već godinama. Tačnije decenijama. Kako na seniorskom, tako i na omladinskom nivou. Posle novog debakla na UEFA U21 Evropskom šampionatu (koji je na vidiku) čini se da je selektoru Gordog Albiona Ejdiju Botrojdu spremna giljotina. Utisak je - očekivano.

U prva dva kola Englezi su poraženi od Švajcarske (0:1) i Portugalije (0:2), pa im pred poslednji meč grupe protiv Hrvata plasman u drugu fazu i te kako visi o kancu. Štaviše, ništa od njih ne zavisi.

Izabrane vesti

Novi neuspeh kalemi se na katastrofu od pre dve godine, kada su Englezi takođe ispali u grupi, osvojivši samo bod u tri utakmice. I tada je ekipu vodio Botrojd. Dakle, šansu za popravni je dobio, nije je iskoristio i razlaz je logično rešenje posle svega.

Ali nisu ni ova dva debakla najgora stvar za mladu selekciju sa Ostrva. Podatak da su Englezi od 2009. i teškog poraza u finalu od Nemaca (0:4) odigrali 18 utakmica na završnicim turnirima i dobili samo tri najbolje govori o tome koliko dugo zapravo njihove mlade generacije posrću. A kasnije se to, videlo se lepo, prenosilo i na seniorski nivo...

Britanski Telegraf piše danas kako je odlazak Ejdija Botrojda gotova stvar - njemu svakako ugovor ističe na leto - te kako je glavni favorit za njegovog naslednika Frenk Lampard, doskorašnji menadžer Čelsija.

Englezi za pravim rešenjem na U21 nivou tragaju još od sredine osamdesetih godina, kada ih je Dejv Sekston vodio do dve jedine titule 1982. i 1984. godine.


tagovi

Frenk Lampard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara