Vilijam i Lampard (©Reuters)
Vilijam i Lampard (©Reuters)

Lampard se pomirio sa sudbinom: Uradio sam sve da Vilijanu objasnim koliko znači Čelsiju

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.08.20. | 21:35

Izgleda da je i trener Čelsija priznao poraz...

Delovalo je na trenutak da će Vilijan ostati fudbaler Čelsija bar u naredne dve godine, ali sada izgleda da je samo pitanje momenta kada će Brazilac preći u Arsenal!

Detalji su već isplivali na površinu – Vilijan se izborio za svoje i od Arsenala dobio trogodišnji ugovor vredan 5.760.000 evra godišnje, odnosno blizu 18.000.000 evra za tri sezone. U prevodu – nešto što u Čelsiju ne bi dobio. Ni finansijski, ni po dužini ugovora.

Izabrane vesti

Čelsi je želeo da zbog Lampardovog insistiranja još jednom prekrši svoje pravilo da igračima od preko 30 godina ne daje dugoročne ugovore – to je ranije učinio samo zbog Davida Luiza –, ali ne više od dve godine. Brazilcu to nije bilo dovoljno, a Arsenal je došao kao idealno rešenje, jer mu se život u Londonu dopada.

Dok sa svih strana dolaze potvrde da se Vilijan dogovorio sa čelnicima Arsenala, Frenk Lampard se izgleda pomirio sa sudbinom i indirektno potvrdio njegov odlazak...

“U ovoj situaciji ne radi se o razočaranju u nekoga. Iskreno, sad nemam odgovor na pitanje da li Vilijan odlazi ili ne, ali on je svakako povređen. Neće igrati protiv Bajerna, nije igrao protiv Arsenala, a znam da bi dao sve da je mogao da bude u timu“, rekao je Lampard i dodao:

“Jedino zbog čega sam razočaran jeste to što sam uradio apsolutno sve kako bih Vilijanu objasnio situaciju i ulogu u timu. Njegov i moj odnos je sjajan. Ali, ne bih se razočarao ako bi otišao. Igrao sam s njim, trenirao ga, on je fantastičan čovek i igrač. Verujem da bi se u Čelsiju uvek tako osećao. Ali, na njemu je da odluči. Ne želim nikoga ko bi mogao da unese negativan vajb u tim, jer mi želimo da budemo skup pozitivnih ljudi“.

Vilijanu uskoro ističe i dodatni kratkoročni ugovor koji je potpisao u junu kako bi odradio sezonu do kraja u Čelsiju...

“Kada je igrač bez ugovora ima svu slobodu da radi ono što želi i razumem to. Ako ostane u istoj ligi, verujem da bi i te kako pomogao tom timu. Moramo to da prihvatimo i krenemo dalje. Jednostavno, nemam problema s tim. Verujem da bi ostala rupa u timu ako bi otišao posle sedam godina, jer je bio deo uspeha ovog kluba“.

A, koliko je Vilijan bio važan Lampardu i Čelsiju...

“Kada sam došao kao trener i zatekao grupu mladih igrača koji su se vratili sa pozajmica, ušli smo u tranzicioni period kao tim. Vilijam je bio jedan od onih za koje sam znao da u svakom trenutku mogu da se oslonim zbog iskustva i kvaliteta, što je i pokazao. Njegova je odluka da li će ostati ili ne. Mi ćemo kao klub ići dalje, napred, kako god on bude odlučio“.

Vilijan je u Čelsi stigao iz Anžija u leto 2013. godine za 35.500.000 evra i to pošto su ga Plavci oteli Totenhemu ispred nosa. U Čelsiju je odigrao 234 premijerligaške utakmice i skupio 37 golova i 39 asistencija. Osvojio je dve titule šampiona Engleske, Ligu Evrope, FA kup i Liga kup. 



tagovi

VilijanFrenk LampardLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara