Milan Jovanović (Star sport)
Milan Jovanović (Star sport)

Lane Jovanović: Vidić je kolosalna šansa, obično prekasno postanemo svesni nečije veličine

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.02.23. | 18:20

“Vidić nema šta da izgubi, a mi možemo mnogo”, poručio legendarni as

Izborna trka za novog predsednika FS Srbije ulazi u ciljnu ravninu. Dragan Džajić i Nemanja Vidić su zvanično podneli kandidature i predstavili timove saradnika.

U timu Nemanje Vidića se nalazi i junak zlatnog perioda srpskog fudbala u eri selektorovanja Radomira Antića, Milan Lane Jovanović.

Izabrane vesti

”Na kandidaturu Nemanje Vidića gledam kao kolosalnu šansu za sve nas. Ako su sport i fudbal metafore društva ima li bolje šanse da kao narod i država pošaljemo poruku da smo sazreli. O njegovom fudbalskom opusu govore trofeji, priznanja i neverovatan imidž na evropskom nivou. Svima nam je poznato da je Nemanja Vidić sam po sebi fudbalski brend”, poručuje Lane Jovanović.

Jovanović i Nemanja Vidić proveli su godine zajedno u brojnim reprezentativnim selekcijama. Ovog puta se Lane fokusirao na ljudske kvalitete Nemanje Vidića.

”Njegov najveći plus su ljudski kvaliteti i vrednosti koje brani u privatnom životu. To su poštenje, čestitost, ozbiljnost, odgovornost, borbenost... Sa svim tim elementima smo u deficitu u našem sportskom ambijentu. On bi, nesumnjivo, doneo autoritet i integritet. To je baza oko koje se mogu rešavati svi ključni problemi. Takođe, ono što je važno je da bi konačno naše mlade generacije i igrači mogli da se indentifikuju sa istinskim fudbalskim idolom”.

Iako je veliki fan Vidića, odnosno njegovog sportskog gabarita, Lane Jovanović ističe da u ovom trenutku Srbiji nije potrebna podela.

”Nisu nam potrebne podele, niti prebrojavanje. Moj dominantan utisak je nešto što me je duboko razočaralo. Utisak je da se stvara atmosfera da je jedino važno da Vidić ne bude predsednik. To mi zvuči kao logička perverzija, ili mi se tako čini. Mene kao njegovog kolegu ili navijača jedino zanima zašto se sve to radi. Zašto se vrše stravični pritisci, zašto se kombinuje da samo Vidić ne bude predsednik?”.

Bivši član Standarda iz Liježa i Liverpula poručuje da srpsko društvo mora da bude ponosno na Nemanju Vidića i da ga neguje baš u ovakvim trenucima.

”Uopšte nije važno ko je protivkandidat. Mogu samo da poručim da smo kao narod obično bili svesni kvaliteta i velične naših ljudi kada to bude prekasno. Sada su nam više nego ikad potrebni pamet, sabornost i pozitivna selekcija. Ne podele. Jedno društvo mora da bude ponosno na najbolje, negovati ih i davati im vetar u leđa. Vidić ne može da izgubi ništa, a fudbalska Srbija može da propusti veliku šansu”.

Za kraj je imao poruku.

”Žalosno je da bilo ko treba da lobira za Nemanju Vidića”.


tagovi

Milan Lane JovanovićNemanja VidićFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara