Foto: Reuters
Foto: Reuters

Lanus mislio na Sudamerikanu i promašivao, Union slavio u Santa Feu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.12.20. | 01:20

Oba tima na brojci od četiri boda dva kola pre kraja druge grupne faze

Budući da ima garantovano mesto u Sudamerikani 2021. godine, Lanus je utakmicu 3. kola staze gubitnika u kupu Dijego Armando Maradona iskoristio kao pretposlednju pripremu za ono što ga očekuje 7. januara, a to je prva utakmica polufinala Sudamerikane protiv Velez Sarsfilda. A manjak ambicije rivala i nekoliko propusta zadnje linije tima iskoristi je Union Santa Fe da se posle poraza od Defense i remija sa Rosariom domogne prve pobede u drugoj grupnoj fazi - 2:0.

Lanus je bio daleko nadmoćniji u posedu lopte i stvorenim šansama - uputio je čak 15 udaraca ka golu protivnika, sedam u okvir, ali bez pogotka. Protiv Veleza u prvom meču polufinala za par dana moraće da ozbiljno da podigne procenat iskorišćenih prilika ako misli da se nađe u finalu takmičenja koje je prvi i jedini put osvojio 2013. godine. Možda bi napad gostiju bio ubitačniji da ga je predvodio 40-godišnji Hose Sand, ali trener Luis Subeldija nije imao nikakvu potrebu da dodatno napraže popularnog Pepea i njegova kolena čije stanje nije na nivou koji iziskuje profesionalni fudbal. Uprkos tome doprinos koji legenda kluba daje Lanusu je neprocenljiv.

Izabrane vesti

Odbrana Lanusa delovala je odsutno u pojedinim momentima. Prvo u 28. minutu kada je Burdiso u nameri da interveniše glavom proigrao Kukija Markeza, a ovaj iz neposredne blizine savladao Moralesa. Nova smušena reakcija odbrane koja ne bi smela da se ponovi u polufinalu kontinentalne smotre dogodila se u 50. minutu, a iz drugog pokušaja ju je unovčio Gaston Gonzales.

Drugi put u poslednjih šest okršaja Union je odneo pobedu protiv ekipe iz Buenos Ajresa i sada oba tima imaju po četiri boda dva kola pre kraja druge grupne faze Liga kupa. Naravno, misli Granata usmerene su jedino ka sedmom januaru i prvom poglavlju polufinala Sudamerikane na stadionu Nestor Dijaz perez gde će imati ulogu domaćina. Četiri dana pre toga očekuje ih duel sa Patronatom.

KUP DIJEGO ARMANDO MARADONA, STAZA GUBITNIKA, GRUPA A

Sreda

Union Santa Fe - Lanus 2:0 (1:0)

/Markez 28, Gonzales 50/



tagovi

Union Santa FeLanus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara