Laoz sudi Srbija – Škotska

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.11.20. | 10:24

Španca pamtimo po dve utakmice

Dobro poznato lice biće na Marakani u četvrtak veče, da deli pravdu na utakmici Srbija – Škotska. UEFA je za finale baraža za Evropsko prvenstvo delegirala sudijski tim iz Španije, koji predvodi Antonio Mateu Laoz.

Arbitar iz Valensije spada u grupu najboljih na kontinentu, pa ga je zato UEFA i delegirala, da vodi jedan od najvažnijih mečeva u oktobarskom terminu.

Izabrane vesti

Laoz je srpskoj fudbalskoj publici i te kako poznat. Što se tiče reprezentacije, ne budi nam dobra sećanja. Ništa nije skrivio Španac, osim što je bio delilac pravde na meču Ukrajina – Srbija u Lavovu, kada je naš državni tim sa „petardom“ u mreži ispraćen kući. Na suđenje Laoza nije bilo nikakvih primedbi.

Međutim, Marakana ga pamti po dobrom! Laoz je vodio meč Crvena zvezda – Liverpul u Ligi šampiona, kada je srpski prvak ostvario najveću pobedu od 1991. godine (2:0). I tada se Španac „nije video“ na terenu, što govori da je dobro odradio posao, da niko na njegov rad nije imao zamerki.

Momci koji su 2015. godine osvojili svetsku titulu na Novom Zelandu takođe pamte sudiju iz Valensije. On je vodio meč Srbije i Mađarske u osmini finala Mundijalita, koji su Orlići dobili sa 2:1. Tada su meč završili sa desetoricom, jer je pocrveneo Milan Gajić.

Prema statistici Antonio Mateu Laoz je vodio u karijeri 95 međunarodnih utakmica i vidi se da je „50-50“ sudija: broj penala koji je dosudio je 15:12 za domaćina, a broj crvenih kartona 9:6 za goste.


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeAntonio Mateu Laoz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara