(©Reuters)
(©Reuters)

Laporta odabrao trenera za novi projekat

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.03.21. | 00:47

Ronald Kuman ostaje samo ako uzme titulu...

Pre nekoliko dana novi predsednik Barselone Đoan Laporta govorio o svom novom projektu i tom prilikom se dotakao teme trenera kakav je potreban za taj projekat.

Izabrane vesti

"Gvardiola je jedinstven i neponovljiv, ne treba da se zanosimo. To su reference koje su davale izvanredan rezultat... Ali u nemačkom fudbalu danas ima mladih trenera koji gaje sličćnu filozofiju kao mi", kazao je Laporta i pokrenuo lavinu spekulacija.

Koga li je to naciljao?

Nije teško pretpostaviti - Julijan Nagelsman, trenutno apsolutni broj jedan kada govorimo o mladim trenerima, ne samo u Nemačkoj, nego u Evropi i svetu. Do takvih informacija stigla je i Kadena Ser. Španske kolege navode da Laporta izuzetno poštuje Ronalda Kumana, ali da je na listi prioriteta Nagelsmanovo ime ispred njegovog.

Taj redosled možda bi mogao da bude promenjen ukoliko bi Kuman vratio titulu na Kamp Nou. Ili ukoliko bi neki drugi klub bio brži. Jer Barsa neće imati lak zadatak da dođe do Nagelsmana koji je želja mnogih velikana. U poslednje vreme pominje se da bi 34-godišnji stručnjak mogao da dobije poziv Bajerna iz Minhena ukoliko bi se Hansi Flik prihvatio trenerskog posla od jeseni.

Nagelsman gaji atraktivan stil, napadački, sa puno presinga po celom terenu. U pitanju je Rangnikova škola, veoma cenjena u poslednje vreme širom Evrope. A posebno u Nemačkoj, o čemu govori podatak da čak osam od 18 bundesligaša na klupi ima trenere koji su u jednom momentu bili u Red Bulovom sistemu.

Za Julijana Nagelsmana pročulo se kada je sa Hofenhajmom u jednoj sezoni uspeo da izbori opstanak, pa da onda u narednoj, sa gotovo istim timom, izbori Ligu šampiona. RB Lajpcig ga je odmah kaparisao. Prošle godine sa Bikovima je dogurao do polufinala Lige šampiona, eliminisavši na tom putu madridski Atletiko.

Ovo ne bi bio prvi put u bogatoj istoriji da Barselona angažuje nemačkog stručnjaka. Međutim u prethodna dva puta nije bilo mnogo sreće. Henes Vajsvajler zadržao se samo godinu dana (1975-1976) i ništa nije osvojio, dok je Udo Latek (1981-1983) bio nešto duže i uspeo da Kataloncima donose evropski trofej - Kup pobednika kupova.


tagovi

Julijan Nagelsman

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara