Usman Dembele (©Reuters)
Usman Dembele (©Reuters)

Laporta rasteruje kupce: Dembelea ne dam ni za 80.000.000 evra, Frenki ostaje u Barsi

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.01.23. | 17:23

“Ni Fati nije na prodaju. Buskets ima ponude iz Amerike, razgovaraćemo na leto”, kaže prvi čovek katalonskog kluba

Kad rezultata nema u velikom klubu kao što je Barselona, potresi su zagarantovani. Može Ćavi da tvrdi da je situacija idilična, da je takva i igra njegovog tima, i da je sve u najboljem redu, ali atmosferu uvek odaju sitnice. Na relaciji trener - Frenki de Jong ponovo postoje šumovi, Holanđanin je nedavno burno reagovao kada je zamenjen, i napravljen je poligon za priče o transferu.

Otpočela je nova runda selidbe Frenkija de Jonga iz Barselone, na Ostrvu će pomno pratiti razvoj događaja, ali nije vezista nije jedini oko koga se od pijace do pijace diže prašina. U Kataloniji se sve glasnije može čuti da Rafinja i Usman Dembele ne doprinose koliko bi trebalo, da ne isporučuju dovoljno golova i asistencija, i kako francusko krilo ima duži staž i problematičnu narav, spekuliše se o mogućem odlasku. Na stranu što je skoro produžio ugovor.  

Izabrane vesti

Stanje na Nou Kampu je daleko od alarmantnog, ali da se požar ne bi rasplamsao mora postojati dežurni vatrogasac. Šmrka se u katalonskom klubu lati niko drugi do prvi čovek Đoan Laporta. Odlučio je da smanji tenziju, stiša buru i stane na kraj pričama koje kruže po čaršiji. A, njih je mnogo... 

Laporta je u razgovoru za Kadenu SER naglasio da je Barselona odustala od pokušaja da smanjuje stare ugovore. Dakle, starosedeoci nće morati da brinu zbog rezanja plate. Neće ga biti, ali klub neće žuriti sa obnovama koje nisu zavedene po hitno. Ni Gavi i Arauho neće do leta dobiti nove ugovore zbog finansijskog fer-pleja, a spuštane je i rampa na izlazne transfere.

Praktično sve, ako je verovati Đoanu Laporti... Niko za koga su se pojavile glasine da bi mogao da ode to neće učiniti. Barselona ne želi da trguje.  

“Dembele nije na prodaju. Ni za 70.000.000, ni za 80.000.000 evra. Sa njim ćemo narednih meseci razgovarati o obnovi ugovora. On je odličan igrač, munjevit, veoma brz i pravi razliku”, rekao je Đoan Laporta, dotakao se i Frenkija de Jonga i sportskom sektoru stavio do znanja čija je poslednja: 

“Iako sportski sektor povlači poteze u prelaznom roku, postoji i odluka kluba, i ona je takva da ni Frenki nije na prodaju. Isto važi i za Ansu Fatija”. 

Ni Usman Dembele, ni Frenki de Jong, ni Ansu Fati neće na zimu menjati sredinu, a neće ni - Alehandro Balde. Barselona je blizu postizanja dogovora oko produžetka sa levim bekom.  

“Sa Baldeom idemo u pravom smeru, jer imamo dobar odnos sa agentom, i igrač želi da produžimo saradnju”. 

Prozborio je koju Đoan Laporta i o statusu Serhija Busketsa na Nou Kampu. Do leta je siguran, a posle... 

“On ima ponude da karijeru nastavi u Americi. Ako sve bude kako treba, ostaće do kraja sezone, pa ćemo na leto razgovarati. Buskets nije večan, ako bismo sa njim obnovili ugovor, to bismo radili svake sezone. I morali bismo da pronađemo zamenu za njega. Imamo Frenkija, ali jedan igrač nije dovoljan. Ćavi mora da odluči”.




tagovi

BarselonaĐoan LaportaUsman DembeleFrenki de JongAnsu FatiAlehandro BaldeSerhio Buskets

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara