Đoan Laporta (©Reuters)
Đoan Laporta (©Reuters)

Laporta se otvorio: Nadao sam se da će Mesi igrati besplatno, Kuman ostaje trener

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.10.21. | 10:25

Stižu novi ugovori za Gavija, Pedrija, Fatija…

Kažu da je zbog finansijskog bilansa bilo nemoguće da Lionel Mesi potpiše novi ugovor i ostane u Barseloni ove sezone. A, šta tek onda reći za ideju Đoana Laporte, prvog čoveka katalonskog kluba, koji je danas pred novinarima rekao kako se nadao da će najskuplji fudbaler sveta igrati – besplatno!?

Laporta je danas izašao pred novinare i odgovarao na brojna pitanja, a jasno je da je odlazak Mesija i dalje rak-rana za sve navijače i celu javnost, pa je jedno od glavnih pitanja bilo vezano za njega.

Izabrane vesti

Previše volim Mesija da bih bio ljut na njega. Najgore je bilo kada smo shvatili da ne možemo ništa da uradimo, nastalo je razočaranje na obe strane. Imao je želju da ostane, ali i pritisak brojnih ponuda. Svi smo znali da ako ne ostane u Barsi, da će otići u PSŽ. Sve govori da je tu ponudu imao i pre nego što je otišao iz našeg kluba. Mesi će ostati zapisan kao najbolji fudbaler u istoriji Barselone i voleo bih da očuvamo tu ideju”, rekao je Laporta.

Ali, nije se na tome zaustavio...

Kada je došao trenutak, bio sam ubeđen da će uraditi ono što je najbolje za Barselonu. Nadao sam se da će promeniti mišljenje i da će reći da će igrati besplatno, mada ne možemo to da tražimo od igrača takvog kalibra. Imali smo jako dobar odnos i smatrao sam da ćemo mu se odužiti kada obnovimo ekonomske resurse, ali nismo mogli da se poredimo sa onim što je dobio u Parizu”.

Druga najbolnija tačka trenutno za navijače Barselone je – trener. Ronald Kuman nema baš nikakvu širu podršku, tim igra jako loše, posrće i ne piše mu se dobro...

“Kuman ostaje. Svi se obeshrabrimo kada stvari ne idu onako kako bismo želeli, preispitujemo sebe, naše zamisli, vrednosti... Posle konsultacija sa više ljudi kojima verujem došao sam do zaključka da moram da se ponašam kao sa Rajkardom. Kuman zaslužuje malo podrške. On je naš, voli Barsu, pristao je da dođe u trenucima najvećih sportskih i institucionalnih iskušenja. Pitao sam ga da li veruje timu i rekao mi je da veruje, da je siguran da će sve biti mnogo bolje kada se vrate na teren momci koji su povređeni. Dali smo mu podršku i srećan sam zbog takve odluke”.

Samim tim Ćavi u ovom momentu nije kandidat za novog trenera, iako se redovno čuje sa Laportom.

Često razgovaramo zato što smo prijatelji, kao što sam i sa Gvardiolom. Volim da pričam sa ljudima koji znaju više od mene, da čujem njihovo mišljenje. Ali, imamo Kumana u ovom trenutku i ponosni smo zbog toga”.

Najavio je Laporta i da će sa najvećim talentima koji su već u prvom timu potpisati uskoro nove ugovore.

Sa Gavijem smo u pregovorima, koje smo prekinuli sad dok je u reprezentaciji. Oduševljeni smo što je u našem klubu. Dobro napredujemo i u priči sa Pedrijem i verujem da ćemo uskoro objaviti dobre vesti. Sve ide u dobrom pravcu i sa Fatijem, kao i sa Serhijem Robertom, koji je pristao na smanjenje plate”, otkrio je Laporta.


tagovi

BarselonaLionel MesiĐoan LaportaRonald Kuman

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara