Filipe Kutinjo (©Reuters)
Filipe Kutinjo (©Reuters)

Laportina prva, a nemoguća misija: Kako se osloboditi Kutinja?

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.03.21. | 10:10

Prodaja Brazilca je imperativ

Malo ko je u svetu fudbala tako propao i za tako rekordno vreme kao Filipe Kutinjo.

Brazilac je od najskupljeg pojačanja u istoriji Barselone došao za tri godine do statusa igrača kojeg niko ne želi, za kojeg je dobar deo navijača i zaboravio da je i dalje na Nou Kampu.

Izabrane vesti

I zato će prvi zadatak koji je novi predsednik Barse Đoan Laporta postavio ispred sebe biti da se otarasi Kutinja, kako zna i ume, piše AS. Neće to biti nimalo lak zadatak. Jer, probali su Katalonci i u prethodne dve godine da to učine, ali se niko nije javio da je zainteresovan da uzme Brazilca.

Bio je Kutinjo godinu dana u Bajernu na pozajmici, nadali su se na Nou Kampu da će „prevariti“ Bavarce, pa da će ostati u Nemačkoj, da će ga otkupiti, ali ništa od toga, vratili su ga iz Minhena jedva otpakovanog.

-------------------------------------

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.

-------------------------------------

Probali su ponovo u Barseloni posle toga da probude brazilskog fudbalera, međutim, Kutinjo izgleda kao čovek kojem je samopouzdanje negde ispalo iz džepa i ne liči na igrača za kojeg je španski gigant platio Liverpulu 160.000.000 evra. Ne samo to, nego je Barsa morala u transferu da potpiše klauzulu da u naredne tri godine nema pravo da kupi ijednog igrača sa Enfilda. Da je to prekršila, morala bi da plati Crvenima još i „penal“ od 93.000.000 evra. Ta klauzula ističe ovog leta.

Prema procenama stručne javnosti, koju prenosi AS, Kutinjova cena danas je oko 40.000.000 evra. Ako se uopšte iko javi i toliko da plati. Ali, na Nou Kampu moraju po svaku cenu da se oslobode igrača od kojeg nemaju koristi na terenu, a vuče im 8.500.000 evra godišnje iz budžeta, koliko iznosi, prema pojedinim informacijama, njegova plata. Toliko imaju i Mark-Andre ter Štegen i Đordi Alba, ali oni su makar standardni prvotimci. A, Brazilac ima ugovor do juna 2023. godine.

Kutinjo je ove sezone odigrao 14 utakmica za Barselonu, postigao je dva gola, za tri je asistirao, a od kraja prošle godine je na bolovanju zbog povrede meniskusa.


tagovi

BarselonaFilipe KutinjoĐoan Laporta

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara