Lase Šene (© Reuters)
Lase Šene (© Reuters)

Lase Šene se vratio u Holandiju

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.02.21. | 14:13

Iskusni Danac posle 15 godina u dresu Herenvena

U Italiji je igrao redovno, ali u Holandiji je svoj na svome. Posle sezone i po u Đenovi, Lase Šene je napustio Seriju A i vratio se u Herenven, klub s kojim je uplovio u profesionalne vode.

Iskusni danski vezista je kao slobodan igrač potpisao ugovor do kraja sezone, vođen idejom da što spremniji dočeka predstojeće Prvenstvo Evrope.

Izabrane vesti

Klub je fantastičan i u potpunosti je u skladu sa mojim ambicijama. Bliži se EP i želim da budem spreman kad počne. Imao sam i druge ponude, međutim, Herenven je najbolji izbor. Ovde se osećam kao u porodici. Svi znaju da mi je supruga poreklom iz ovih krajeva. Prijaće i njoj što je ponovo kod kuće“, rekao je 34-godišnji Šene koji bi debi za Herenven mogao da upiše već u nedelju protiv AZ Alkmara.

Šene je karijeru počeo u Herenvenu 2005, u Erediviziji je igrao još za De Grafšap, NEC i Ajaks, gde je ostavio najdublji trag (tri titule, jedan kup, 287 utakmica, 64 gola), da bi se 2019. preselio u Đenovu.

Kad su Italijani obznanili da ga više ne žele, krenula je licitacija gde nastavlja karijeru. Zvao ga je Klub Briž, međutim, posao nije realizovan jer je Lase tražio da mu bude garantovano mesto startera, a Belgijanci ga posmatrali više kao igrača za rotaciju. Zatim se pojavio Ajaks i ponudio mu samo da održava formu dok ne pronađe novu sredinu. Posle nekoliko sedmica na terenima Kopljanika opredelio se za Herenven.

Tamo gde je sve počelo.


tagovi

Lase Šene

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara