Laserski šou u Dakaru: Mane posle Kupa nacija doneo Senegalu i Mundijal (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.03.22. | 22:00

U ludoj atmosferi ponovo je pao Egipat posle penal serije – 1:0

Bio je pravi Tom Kruz golman Egipta El Šenavi tokom 120 minuta nadmetanja u Senegalu. Borio se protiv pravog laserskog šou sa tribina stadiona u Dakaru, skupljao odbrane i neutralisao brojne zicere Senegala, pre svega Ismaeila Sara. Bio je pravi super heroj spreman da kompletira "nemoguću misiju"...

Međutim u poslednjem činu bitke od 130 minuta, nije uspeo da pobedi brojčano jačeg rivala. Senegal je kao u finalu Kupa Afričkih Nacija bacio na kolena velikog rivala sa severa Afrike, selekciju Egipta. Posle minimalne pobede u regularnom delu kojoj je istopio minus iz prvog meča (1:0), domaća selekcija je napadala, promašivala, ali je ponovo sačekala šansu u penal ruletu.

Izabrane vesti

Lajt šou sa tribinama, koji je stadion u Dakaru pretvorio u veliku diskoteku, bio je nepremostiva prepreka za Mohameda Salaha i drugove. Sa kreča su promašivali pomenuti Salah, zatim Zizo, i na kraju Mostafa Mohamed. Da sve bude kao u Jaundeu pre dva meseca potrudio se Sadijo Mane koji je preciznim hicem postavio konačan rezultat – 3:1.

Da nije bilo preterane igre domaćih igrača sa laserima, koja je prevazilazila granice dobrog ukusa, slobodno bi moglo da se konstatuje da je pobedila pravda. Pokazao je Senegal tokom večerašnjeg meča da je najbolji tim u Africi. Kada je posle odbitka Hamdi Fati pogodio sopstvenu mrežu u četvrtom minutu, sve je ukazivalo da će atmosfera na stadionu u Dakaru progutati goste sa severa Afrike. Međutim, uspeo je tim Karlosa Keiroša da spusti ritam i disciplinovano se brani. Posebno, što je čuvar mreže Al Ahlija El Šanavi imao dan. Prosto je neverovatno kako je El Šanavi odbranio zicer Ismealu Saru u finišu meča. Potom je nastavio šou i tokom produžetaka.

Senegal je igrao viktorije pred njegovom mrežom, ali dalje nijermogao. Smejao se golman Egipta dok su ga navijači Senegala „gađali“ laserima, a on branio kao hobotnica. Izbezumio je Sara i Manea, sjajno krao vreme. Praktično nije imao potrebnu ispomoć, jer su Egipćani lako gubili duele na protivničkoj polovini. Čak ni Mohamed Salah nije mogao da zadrži loptu.

Prošli su kroz pravi špalir pakla Egipćani, i nekako se verovalo da će im se ukazati sreća u penal seriji. Posebno posle pogođene prečke Kulibalija u prvoj seriji. Međutim, Egipćani su bili omamljeni i dekoncentrisani. Praktično su šutirali bez otvorenog pogleda ka Mendijevom golu, što je najbolje odslikao jedanesterac Salaha (završio daleko preko gola). Potom je loše šutirao Zizo, dok je udarac Mustafe Mohameda odbranio Mendi.

Bio je to početak raspleta koji je potvrdio Sadio Mane... Za veliku sreću u Dakaru. Senegal kreće ka Kataru i sudeći po imenima koje ima na raspolaganju može tamo da napravi veliko čudo.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL (AFRIKA) – BARAŽ (REVANŠI)

Utorak

Nigerija – Gana 1:1 (1:1), prvi meč 0:0

/Trost Ekong 22 pen – Parti 10/

Senegal - Egipat 3:1 penalima 1:0 (1:0) prvi meč 0:1

/Fati 4 ag/

21.30: (2,15) Alžir (3,00) Kamerun (3,90) - prvi meč 1:0

21.30: (1,60) Maroko (3,60) DR Kongo (6,75) - prvi meč 1:1

21.30: (2,55) Tunis (2,75) Mali (3,30) - prvi meč 1:0

***Kvote su podložne promenama

 


tagovi

Mohamed SalahEgipatreprezentacija SenegalaSenegal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara