Uzeće Skudeto! Sjajni Sergej presudio Interu, Lacio posle preokreta do ulaska u najlepše snove (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 16.02.20. | 22:45

Fenomenalna partija srpskog veziste, Rimljani napadaju prvo mesto – 2:1

Više nema iznenađenja, niti neočekivanih rezultata. Od svih kandidata za Skudeto u Seriji A Lacio igra najbolji fudbal. Konkretan, direktan, na pobedu! Na krilima sjajnog Sergeja Milinković Savića, Rimljani su posle preokreta savladali Inter i prišli vodećem Juventusu na samo bod zaostatka. Lacio je još jednom pokazao da je više nego sposoban da kraj sezone dočeka na prvom mestu, što bi svakako bila najveće iznenađenje u ovom veku kada je u pitanju italijanski fudbal – 2:1 (0:1).

Srpski reprezentativac vrhunac forme doživljava u ključnom delu sezone. Na terenu je delovao čvrsto, liderski je predvodio svoj tim. Dobijao duele, ali i ozbiljno pretio protivničkom golu. U prvom poluvremenu je umalo postigao i jedan od najlepših golova ove sezone, što je samo bio jasan pokazatelj na kom stepenu se nalazi njegovo samopouzdanje. Sve mu se vratilo kroz odlučujući pogodak u 69. minutu, kada je hladnokravno reagovao u teškoj situaciji i kroz šumu nogu poslao hiruški precizan udarac u gol nemoćnog Padelija.

Izabrane vesti

Bila je to prava rovovska bitka dva tima. Inter je ušao isto kao i u svaki meč, pokušavši da iskoristi svaku grešku protivnika. Ipak, Nerazure je sam Bog pogledao u devetom minut, kada je Segejov udarac iz daljine uzdrmao prečku protivničkog gola. Inter se tada podigao na terenu, pa je prvo pripretio preko Romelua Lukakua, a pogotku Ešlija Janga u poslednjim trenucima prvog poluvremena prethodio je snaan udarac Kandreve. Ipak, sve to je dobro ispratio lukavi Jang i poslao loptu iza Strakošinih leđa.

Ali, Lacijevi igrači su kao razjareni lavovi istrčali u drugo poluvreme, kako bi što pre došli do izjednačenja. Ključni trenutak se dogodio u 50. minutu, kada je De Fraj pomalo naivno potkačio Imobilea u skoku, pa je sudija Đanluka Roki pokazao na belu tačku, a najbolji italijanski napadač pogodio bez problema.

Domaćin je to stečeno samopouzdanje iskoristio da stigne do potpunog preokreta. Kao što smo rekli, presudila je hladnokrvnost Sergeja Milinković Savića, koji je na fantastičan način iskontrolisao loptu i poslao je na pravo mesto, za pravu erupciju oduševljenja ozbiljno popunjenog Olimpika.

Inter je u završnici pokušao na sve načine da stigne do izjednačenja, poništen je i gol Lautara zbog ofsajda, a na kraju je mogao i definitivno da im presudi Imobile. Poslednji Rokijev zvižduk označio je i početak velikog slavlja na nebeskoplavoj strani Večnog grada.

Lacio u narednom kolu gostuje Đenovi, dok Inter dočekuje Sampdoriju. Vodeći Juventus ide na noge poslednjeplasiranom SPAL-u.

SERIJA A - 24. KOLO

Subota

Leće – SPAL  2:1 (1:0)
/Mankozu 41, Majer 66 – Petanja 48/

Bolonja - Đenova 0:3 (0:2)
/Sumaoro 28, Sanabrija 44, Krišito 89/

Atalanta - Roma 2:1 (0:1)
/Palomino 50, Pašalić 59 – Džeko 45/

Nedelja

Udineze - Verona 0:0

Juventus - Breša 2:0 (1:0)
/Dibala 38, Kvadrado 75/

Sampdorija - Fiorentina 1:5 (0:3)
/Gabijadini 90+1 - Torsbi 8ag, Vlahović 18pen, 57, Kjeza 40pen, 78/

Sasuolo - Parma 0:1 (0:1)
/Žervinjo 25/

Kaljari - Napoli 0:1 (0:0)
/Mertens 65

Lacio - Inter 1:2 (0:1)
/Imobile 50, Milinković Savić 69 -  Jang 44/

Ponedeljak

20.45:  (1,65) Milan  (3,80)  Torino (5,50) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara