(©Reuters)
(©Reuters)

Laureus u Mesijevim rukama

Vreme čitanja: 1min | pon. 08.05.23. | 22:35

Argentinac najbolji sportista godine

Bajkovita priča na Svetskom prvenstvu u fudbalu, završena srećnim krajem, donela je Lionelu Mesiju jedno od najvrednijih individualnih priznanja u svetu sporta.

Argentinski as je dobio nagradu Laureus za sportistu godinu, a osvojio je drugi put u karijeri. Prvi put je pobednik bio 2020. kada je trofej „podelio“ sa Luisom Hamiltonom.

Izabrane vesti

Ovog puta dileme gotovo da nije ni bilo, jer je ceo svet gledao, dobar deo je i navijao da Mesi zaokruži karijeru osvajanjem jedinog velikog trofeja koji mu je nedostajao – titulom prvaka sveta sa reprezentacijom.

Nagrada Laureus je osnovana 2000. godine, a rekorder po broju dobijenih trofeja je Rodžer Federer, koji je pet puta bio laureat. Srpski as Novak Đoković je odmah iza njega sa četiri „titule“, poslednju je dobio 2019. godine.

Za najbolju sportistkinju godine je izabrana atletičarka sa Jamajke Šeli-En Frejzer-Prajs, fudbalska reprezentacija Argentine je najbolji tim godine, dok je španski teniser Karlos Alkaras dobio priznanje za „proboj godine“. Najbolji povratnik godine je danski fudbaler Kristijan Eriksen.


tagovi

Lionel MesiLaureus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara