Slavlje igrača Argentine (©Reuters)
Slavlje igrača Argentine (©Reuters)

Lautaro i Korea udahnuli život Argentini na 3.625 metara, politikom i pandemijom razbucana Bolivija poginula časno (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.10.20. | 23:59

Gaučosi uspeli da slave na teškom gostovanju u La Pazu

Argentina je na nogama, Argentina je posle 47 godina savladala Boliviju u La Pazu! Na mestu gde Bolivija uvek ima plućno krilo više, jer su protivnicima uglavnom potrebne boce s kiseonikom da bi preživeli ekstremne uslove na nadmorskoj visini od 3.625 metara, Argentina se dokopala i druge pobede u kvalifikacijama za Mundijal 2022. godine uz rezultat 2:1 (1:1).

Posle onog teškog poraza od Bolivije na istom mestu (1:6) 2010. i remija (1:1) 2018. fudbalerima Argentine bilo je potrebno čudo u La Pazu. I dobili su ga! Lionel Mesi i njegova svita konačno su probili tu neprobojnu barijeru razređenog vazduha i stigli do pobede na jednom od najtežih gostovanja u južnoameričkim kvalifikacijama.

Izabrane vesti

Doduše, naspram sebe Argentina je imala desetkovanu Boliviju. Selektor Cezar Farijas je meč dočekao bez preterano jakog sastava i talenta u istom, a razloga je više. Zbog internog sukoba sa lokalnom Federacijom dva najveća kluba u zemlji Bolivar i Horhe Vilsterman zabranili su svojim reprezentativcima da obuku dres reprezentacije, dok je Orijente Petrolero naknadno povukao svoje igrače iz hotela pred utakmicu. Osim njih petorice, svi ostali igrači na raspolaganju Cezara Farijasa bili su iz domaćeg prvenstva koje je pride stopirano još u martu i nije se nastavilo. 

Dakle, zbog političke i pandemijske situacije Bolivija je na silnu Argentinu išla bukvalno s ekipom koju je Farijas sastavio uz pomoć štapa i kanapa. I pored toga, Bolivija se žestoko borila bar za jedan bod i na kraju časno poginula.

Bolivija je dominirala uvodnom fazom utakmice, a pre nego što je konačno zatresao mrežu Franka Armanija, napadač domaćeg sastava Marselo Moreno propustio je tri stopostotne šanse da i ranije dovede svoj tim u vođstvo! Gol je postigao zahvaljujući asistenciji Alehandra Čumasera i igrao se 24. minut. Inače, Čumasero i Moreno kotiraju se kao dvojica ponajboljih igrača Bolivije u poslednjoj deneniji. Ipak, to nije bilo dovoljno da se psihički slomi Argentina.

Gaučose je u život vratio Lautaro Martinez pogotkom nekoliko trenutaka pre kraja prvog dela. Zanimljivo, Lautaru je na golu prvi čestitao selektor Lionel Skaloni, dok su ostali tek kasnije stigli da pozdrave gol saigrača.

Pogodak Interovog napadača dao je novu nadu Argentini, a drugi gol visio je u vazduhu. Pitanje je samo bilo hoće li pasti na jednoj ili drugoj strani. Lautaro je u 66. i 74. minutu propustio još dve dobre prilike da skroz okrene meč u korist Albiselesta, a na kraju čudesna tri boda u La Pazu doneo je Hoakin Korea. Nedugo posle Lautarovog drugog velikog promašaja, levom nogom, uz kasniju potvrdu VAR sistema. 




tagovi

Lionel MesiLautaro MartinezHoakin Koreareprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara