(©Reuters)
(©Reuters)

Lautaro: Posle svih godina koje smo proveli zajedno Lukaku me razočarao

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.07.23. | 01:05

„Više puta sam ga zvao, nije se javio“, kaže Argentinac

Prijateljstvo je puklo. Pitanje je onda koliko je uopšte bilo pravo. Negde sutra će se ponovo na terenu sresti Lautaro Martinez i Romelu Lukaku, ali osim hladnog rukovanja pre početka meča, teško da će biti ičega više.

Jer, Argentinac se oseća izdanim. Povređenim. Gledao je Belgijanca kao prijatelja, dugogodišnjeg saigrača, druga. A, onda je osetio hladnoću noža u leđima. Tako, barem, to vidi Lautaro.

Izabrane vesti

Lukaku je iza leđa svih pregovarao o prelasku u Juventus, a ostao je, na kraju, bez mesta i u Interu. I ko zna koja će mu se vrata ovog leta otvoriti.

„Razočaran sam. Zvao sam ga nekoliko puta, ali nije se javio. Zvali su ga i ostali saigrači, isto se poneo. Posle svih ovih godina koje smo proveli zajedno, baš sam razočaran“, rekao je Lautaro za Gazetu delo Sport na pitanje o Lukakuu.

Belgijanac, dakle, neće dočekati da igra u dresu Intera, kojeg sa kapitenskom trakom oko ruke predvodi od ovog leta Martinez.

„Nošenje trake za mene znači veću odgovornost u timu, kako na terenu, tako u svlačionici. Ali, ja sam to oduvek radio. Moj cilj je da pružim ruku svakom saigraču kojem je pomoć potrebna. Velika je ovo čast za mene, toliko sjajnih igrača je nosilo traku u Interu. Meni će ovo biti šesta sezona ovde, sada sam svega svestan, sve poznajem, razumem. Novim igračima sam rekao da ako su već u Interu, to znači da imaju nešto posebno, da su izabrani, da nisu ovde došli slučajno. I kada igraju, da moraju da daju sve od sebe, a ljubav navijača će se pobrinuti za ostalo“.

Sada kada je dobio kapitensku traku, Lautaro gleda samo ka fudbalskom Olimpu.

„Sada mi je najveća želja da kao kapiten podignem šampionski trofej. Mi smo ekipa koja je navikla da pobeđuje. I gladni smo. Čak i na treningu želim da pobedim. Prošle sezone niko nije verovao da možemo da dođemo do finala Lige šampiona. Zato moramo da verujemo da je to ostvarivo i u narednoj sezoni. Zaslužili smo svačiji respekt“.

Mogao je i Martinez da ne bude u dresu Intera naredne sezone. Imao je i on ponudu iz Saudijske Arabije.

Tačno je da sam dobio ponudu, ali srećan sam u Interu, u gradu Milanu, nemam nijedan razlog za promenu. Isto misli i moja porodica. U redu, ekonomski motiv nije zanemarljiv, uđe ti u glavu, međutim, svako pravi svoj izbor. Meni je bila najveća želja da ostanem da se takmičim na najvišem nivou i smatram da će mi to pomoći i što se tiče reprezentacije“, podvukao je Lautaro Martinez.


tagovi

Lautaro MartinezRomelu LukakuInter

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara