Aleksis Sančez pravi faul nad Tijagom Alkantarom (Reuters)
Aleksis Sančez pravi faul nad Tijagom Alkantarom (Reuters)

Lautarova bomba zaledila Enfild, ali je divlji Aleksis ubio svaku nadu Intera (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.03.22. | 22:56

Liverpul pogađao prečke i stative, poražen je ali ide u četvrtfinale

Bio je Inter otpisan posle 0:2 na Meaci ali je u revanšu naterao Liverpul da se makar dva minuta trese i strepi za plasman u četvrftinale Lige šampiona. Majstorija Lautara Martineza je zaledila Enfild Roud koji je odahnuo posle crvenog kartona Aleksisa Sančeza.

Liverpul je poražen na Enfildu 0:1, nije imao ni sreće u nekim situacijama ali na kraju ide dalje zahvaljujući pobedi iz prvog meča. Inter je u dve utakmice ostavio dobar utisak i da je imao malo više sreće i pameti, mogao je i te kako da zakomplikuje ovaj dvomeč.

Izabrane vesti

I Jigren Klop je nešto opuštenije shvatio revanš. Firmino i Konate nisu bili ni u protokolu, Keita i Henderson su ostali na klupi, a ostatak tima kao da je čekao da utakmica prođe tek tako sama od sebe… Nerazuri su pokazali ponos, veru, dali sve od sebe i sa najjačim timom pokušali da naprave čudo koje bi možda i bilo moguće da večeras divlji i neoprezni Sančez nije dobio drugi žuti karton u 63. minutu. Juriti gol zaostatka pola sata sa igračem manje na Enfildu je nemoguća misija i za jače timove od Intera.

Inzagi se odlučio da ostavi Džeka na klupi i da krene sa Lautarom i Aleksisom u špicu kako bi dobio na brzini. Nije mu išlo u prvom poluvremenu ali je Inter u drugom delu igre osetio miris čuda.

U prvih 45 minuta je Liverpul bio bolji. Matip je posle prekida pogodio prečku, Aleksander Arnold je imao opasan pokušaj iz slobodnjaka, dok je Interov najbolji pokušaj bio snažan šut Čalhanoglua sjajnom intervencijom zaustavio Alison.

Nije Inter gubio nadu. Čak i kada je Liverpul jako krenuo u drugo poluvreme i kada je Salah umesto praznog gola pogodio stativu posle greške Handanovića. Kako je meč odmicao, Nerazuri su bili sve opasniji. Čalhanoglu je opet pokušao, Lautaro propustio jednu dobru priliku ali nije drugu… Spektakularnim udarcem sa 20 metara je poslao neodbranjiv projektil u suprotan ugao Alisonovog gola i prekinuo 10 utakmica dug golgeterski post u Ligi šampiona.

I taman kada se prodbudila Interova nada, sahranio ju je Aleksis Sančez. Dobio je drugi žuti karton zbog starta nad Fabinjom. Možda je sudija tu i mogao da mu progleda kroz prste, ali već je to uradio u prvom poluvremenu kada je mu je dao samo žuti umesto crvenog kartona posle faula nad Tijagom Alkantarom.

Imao je Salah u 76. minutu šansu da sve reši ali je još jednom pogodio stativu. Probao je Inzagi sa izmenama ali nije bilo šanse sa igračem manje kada je Klop još uveo Keitu i Hendersona da zatvore utakmicu.

Liverpul ide u četvrtfinale gde je Bajern, a na korak su još Mančester Siti i Čelsi. Osmina finala za sada prolazi bez iznenađenja i miriše na gomilu sjajnih utakmica u četvrtfinalu.

LIVERPUL – INTER 0:1 (0:0)

/Lautaro Martinez 62/

Stadion: Enfild Roud. Sudija: Antonio Mateu Lahoz (Španija)

Liverpul (4-3-3): Alison – Aleksander Arnold, Matip, Van Dajk, Robertson – Džons (od 65. Keita), Fabinjo, Alkantara (od 65. Henderson) - Salah, Žota (od 83. Dijaz), Mane

Inter (3-5-2): Handanović – Škrinjar, De Fraj (od 46. Dambrosio), Bastoni – Damfris, Vidal, Brozović, Čalhanoglu (od 84. Vesino), Perišić – Sančez, Lautaro Martinez.


tagovi

Aleksis SančezLautaro Martinez

Obaveštavaj me

Inter
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara