Tufegdžić protiv Voždovca (© MN Press)
Tufegdžić protiv Voždovca (© MN Press)

Lazar Tufegdžić ide u CSKA! Spartaku 500.000 evra i procenti

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.06.22. | 18:51

Saša Ilić dobio pojačanje

Lista fudbalera koji su tokom leta napustili Suboticu produžena je za još jedno ime. Jedno od najzvučnijih i najproduktivnijih poslednjih godina. Lazar Tufegdžić je okončao misiju na severu Srbije i uskoro će postati novi igrač CSKA iz Sofije.

Prema informacijama Sport kluba, Subotičani će na ime transfera prihodovati 500.000 evra, a sporazumom sa Bugarima je predviđeno da dobiju i 20 procenata od naredne prodaje krilnog napadača. Isti izvor navodi da će 25-godišnji Valjevac do kraja sedmice potpisati ugovor sa novim klubom i staviti se na raspolaganje Saši Iliću, nedavno ustoličenog na poziciju šefa stručnog štaba najtrofejnijeg kluba u komšiliku.

Izabrane vesti

Iza Tufegdžića je lep period u Subotici. Stigao je maltene na mala vrata, iz beogradskog Sinđelića, januara 2019, za dve i po godine odigrao 110 utakmica, postigao 33 gola, namestio još 21 i bio oslonac tima u napadačkim akcijama, ali je prevazišao sredinu i vreme je da se oproba u inostranstvu. Posao se „kuvao“ maltene tri sedmice, još od završnice prvenstva, ali se verovatno čekalo da CSKA imenuje trenera, pa je tek po dolasku Ilića i zelenog svetla za angažman novajlije priveden kraju.

Ambicije CSKA u narednoj sezoni su ogromne, da pokuša da ugrozi „večnog prvaka“, Ludogorec (11 uzastopnih pehara), Ilić je u prvom obraćanju javnosti nagovestio da će negovati ofanzivan fudbal i Lazar Tufegdžić se uklapa u te najave.

Što se Spartaka tiče, Lazar Tufegdžić je već osmi fudbaler koji je otišao po okončanju minule sezone. Prethodno su to učinili: Nemanja Nikolić, Nemanja Mihajlović, Stefan Milošević, Milan Jezdimirović, Andrija Milić, Andrija Rajović i Filip Tomašević.


tagovi

Spartak SuboticaLazar TufegdžićCSKA SofijaSaša IlićLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara