Stefan Bajčetić (©Reuters)
Stefan Bajčetić (©Reuters)

Lazetić o Bajčetiću: Trenutno se oseća lagodnije u Španiji, ali u Srbiji će imati više prostora i nadamo se...

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.12.22. | 14:38

“Mi ne odustajemo, izuzetno ga cenimo i nadamo se da će, kada dođe momenat, izabrati Srbiju“, kaže direktor mlađih kategorija FSS

Nije to baš ugodna pozicija. Španci su uvereni da će Stefan Bajčetić izabrati reprezentaciju zemlje u kojoj je rođen i u kojoj je odrastao. Srbija može samo da se nada da će se, kada dođe trenutak, ipak odlučiti za zemlju korena. I da mladom vezisti Liverpula ponavlja da ga u dresu Orlova čeka svetla budućnost.

Sadašnjost je ipak – u Španiji. I direktor mlađih selekcija Fudbalskog saveza Srbije Nikola Lazetić ne krije da su Španci trenutno u prednosti kada se govori o reprezentaciji 18-godišnjeg fudbalera. U ovom momentu to je U18 selekcija zemlje sa Pirineja. Ali Srbija ne odustaje.

Izabrane vesti

Kontakt sa njegovim ocem imamo već dve i po godine. Dakle, mnogo pre no što je postao igrač Liverpula i kada su svi počeli da pričaju o njemu. Kada smo počeli da razgovaramo bio je maloletan, u takvim situacijama uvek pričamo sa roditeljima da ne ispadne da manipulišemo decom. Lično sam ja više puta razgovarao sa ocem Srđanom, koji je iz sporta, i danas je u sportu i cenim ga ko čoveka koji vrlo dobro savetuje dete i sigurno mu želi sve najbolje. Pa je verovatno i on veoma oprezan kada priča o ovim stvarima“, počinje Lazetić za Mozzart Sport priču o šansama FSS da Stefana privole u svoje jato.

I sam Lazetić mora da bude oprezan, jer iako možda sada deluje da su Španci svoje obavili to često ume da se promeni, a sve dok Bajčetić ne odigra koju utakmicu za seniorsku reprezentaciju i dalje je opcija i za Srbiju. Pitanje je naravno i kako će se on kao igrač razvijati i baš zbog toga verovatno ni porodica ne želi da donosi nagle odluke.

Mi smo ga već pozivali na svako okupljanje za mlađe kategorije. Par puta smo se nadali i da će doći, ali nije mogao iz objektivnih razloga. Prvo zbog kovida, jer su tada protokoli za putovanja bili komplikovani. Jednom nam se javio da ne može zbog bolesti. I poslednji put, pre osam ili devet meseci, otac nam se javio i rekao da se Stefan u ovom trenutku oseća lagodnije da igra za Španiju. Tu je rođen, odrastao, majka mu je iz Španije i, ponavljam, u ovom trenuku mu je prirodnije da igra tamo“, priznaje Lazetić.

Nikola Lazetić (©Starsport)Nikola Lazetić (©Starsport)

A za dalje?

Oni ni u jednom trenutku nisu zatvorili vrata igranja za reprezentaciju Sbije. I mi se nadamo da će, kada dostigne nivo da igra za A reprezentaciju, izabrati Srbiju. Nastavićemo i dalje da ga pratimo, da pričamo, jer ga izuzetno cenimo kao igrača. Smatramo da je to i naš cilj, ali i njegov interes, jer smo uvereni da će u Srbiji imati više prostora i da će ga sačekati odnos kakav u Španiji možda i ne može da dobije“.

Baš zato bi u FSS voleli da Bajčetića bar jednom privole na reprezentativno okupljanje, pa neka bude i “turističko“.

Ja i dalje verujem da bi, kada bi došao i obukao taj dres, shvatio da mu je ovde mesto. Ali na kraju će uvek biti njegova želja. Šta je do nas – uradili smo. I radićemo koliko god treba da bismo ga privoleli, ali na kraju – on mora da odluči“, završava Lazetić.



tagovi

FSSStefan BajčetićNikola Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara