Žarko Lazetić (©MN Press)
Žarko Lazetić (©MN Press)

Lazetić: Ušli smo nervozno u meč; Žunić: Možda bude promene na klupi

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.03.23. | 21:00

"Mladost narednih deset utakmica mora da igra bolje, ko god bude tu", kaže šef struke Lučanaca

Došao je njegov tim da se nadmeće, ali se veći deo meča branio, te nisu uspevali Lučanci da ozbiljnije ugroze gol Topolčana sve dok nije sviran penal za Mladost. Tek tada je meč dobio neizvesnu završnicu, do tog momenta su svi već videla rutinsku pobedu TSC-a (2:1).

Tim iz Lučana ne zna za pobedu osam utakmica, ali ističe trener Dragiša Žunić da su njegovi igrači zaslužili mnogo više po prikazanom. Mladosti predstoji teška borba za opstanak.

Izabrane vesti

„Zaslužena pobeda TSC-a koja je mogla da bude i ubedljivija. Rana dva gola su odlučila tok utakmice. Iz tečne igre domaći su dolazili do prilika. Uspeli smo pred kraj utakmice da smanjimo rezultat i da se vratimo, možda smo mogli da dođemo do boda koji bi bio nezaslužen. Ovo je možda jedina ekipa koja nas je nadigrala, prethodnih sedam kola smo bili bolji. TSC je dominirao i zasluženo pobedio, želim im od sveg srca da osvoje drugo mesto“, rekao je šef stručnog štaba Lučanaca.

Loša serija rezultata i niz bez pobede doveo je ekipu Dragiše Žunića do pozicije broj 14 u Mozzart Bet Superligi, i na samo tri boda od poslednjeplasiranog imenjaka iz Novog Sada. Ističe strateg Mladosti da ni njegova pozicija nije zacementirana.

„Nama preostaje da se što bolje na ovoj pauzi organizujemo i stabilizujemo, videćemo i što se tiče načina rada i što se tiče šefa stručnog štaba možda bude promena, ko zna. Mladost narednih deset utakmica mora da igra bolje, ko god bude tu, jer po svemu zaslužuje da ostane u Superligi. Moramo naći te bodove, bio ja tu ili neko drugi. Dugo sam u klubu, radio sam sa mlađim selekcijama, realno je da me možda smene, mada meni nije niko to rekao“, ističe Žunić.

Usledio je osvrt na promenu trenera u Novom Pazaru, ali pravi razliku Dragiša Žunić, smatrajući da ako i bude smenjen ta odluka nije donešena preko noći.

„Što se tiče mog slučaja nije ništa ishitreno, niti preuranjeno. Da li će se desiti uopšte, ili doneti neki boljitak ostaje da se vidi. Serija bez pobede je duga, ovo nije ishitrena odluka. Da ne pominjem i ostale klubove, jer su neki menjali po četiri ili pet trenera ove sezone, to nije isti slučaj“, izjavio je Žunić.

Svoje izlaganje šef stručnog štaba TSC-a započeo je osvrtom na reči kolege iz Lučana, koji je potencijalno najavio svoju smenu.

„Zahvaljem se Žuniću na lepim rečima. Video sam vest da je Stanković otišao iz Pazara, a bio trener meseca. Žunić sad ovo govori, Vojvodina je smenila Rastavca koji je doneo neku svežinu u naš fudbal. Mislim da to ne vodi nigde, i da ovo ne vodi ničemu. Možda novo rukovodstvo saveza može da stane na kraj tome. Ne znam šta ti ljudi dobijaju time i šta misle. Nisam znao za Žunića, ali koliko je bilo smena to je prosto neverovatno. Trener ne može da promeni više od dva kluba, a klub može koliko hoće trenera. To je besmisleno. Imamo Radnički Kragujevac koji je ispoštovao svog trenera i vidimo kako im se to vratilo“, istakao je Lazetić.

Nova pobeda TSC-a je mogla biti ubedljvija, pa su pred kraj utakmice mnogi počeli da misle na meč sa Spartakom kada su Topolčani bili bolji ali i ispustili dva gola prednosti. Ponovo se videla blaga nervoza u nogama igrača tima koji predvodi Žarko Lazetić.

„Mi smo ušli nervoznije u meč nego što bi trebalo, malo smo otišli sa svim igračima napred ka njihovoj zadnjoj liniji. Cvele je skinuo teret koji su igrači sami sebi nametnuli. Taj gol nas je malo oslobodio, pa i drugi, mnogo šansi smo stvorili, mogli smo dati još golova, ali se sve vreme osećao taj pritisak, pa smo u završnici promašivali. To je jedna od stvari koje moramo da promenimo. Sve su to neke stvari koje nam se dešavaju, ali ekipa mora da raste. Sve utakmice će biti teže i teže, kao ova danas poslednjih pet minuta. Momcima kapa dole, neka se odmore tri-četiri dana, a mi se spremamo za pakleno gostovanje u Surdulici“, rekao je Lazetić.



tagovi

TSC Bačka TopolaMladost LučaniMozzart Bet SuperligaŽarko LazetićDragiša Žunić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara