(©Starsport)
(©Starsport)

Lazetićev džoker zove se Martin Mirčevski

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.08.23. | 10:10

Makedonski napadač drugu sezonu zaredom sa klupe daje izuzetan doprinos

Šezdeseti minut utakmice Topolčana protiv Traktorista. Zagrevaju se rezervni igrači, a publika skandira jedno ime. Isti fudbaler pola sata kasnije postiže gol za pobedu, nova tri boda i prvo mesto svog tima. Nagrađen je posle gola ovacijama kao i pre ulaska. Njegovo ime je Martin Mirčevski, reprezentativac je Severne Makedonije i fudbaler TSC-a od prošle godine. Svojim prvim pogotokom u ovoj sezoni je plasirao svoj klub na prvo mesto Mozzart Bet Superlige.

Postoje širom globusa slične fudbalske priče. Liverpul je imao Divoka Origija, u sezoni kada su Redsi osvojili Ligu šampiona belgijski napadač je iz tri šuta u okvir gola dao isto toliko pogodaka u navedenom takmičenju. Neverovatno je to da su to bili golovi protiv Barselone u polufinalu i jedan, ali zlata vredan protiv Totenhema u završnici elitnog takmičenja UEFA. Nisu ova dva igrača za poređenje, Mirčevski je i drugačiji tip igrača, ali makedonski ofanzivac ostavlja neverovatan utisak. Tokom aktuelne sezone je na tri meča (na sva tri bio zamena) omaleni Makedonac odigrao svega sat vremena fudbala i uspeo da zabeleži asistenciju i gol. Prvo je nabacio loptu Nemanji Stojiću za bod protiv Partizana (3:3), a u subotu je glavom zatresao mrežu IMT-a za pobedu svog tima (1:0).

Izabrane vesti

Navikla je publika u Bačkoj Topoli na ovakav doprinos svoje desetke, pa se može reći da su i sa razlogom gledaoci skandirali ime makedonskog napadača pre njegovog ulaska. U prethodnoj istorijskoj sezoni Topolčana, Mirčevski je bio strelac prvog het-trika za klub od kada igra Mozzart Bet Superligu. Protiv Voždovca mu je bio potreban minut da se upiše u listu strelaca, dok je u kup takmičenju na dve utakmice dao isto toliko golova. Kada se sve podvuče, dvadeset odigranih utakmica i devet pogodaka su sasvim solidan učinak za nekoga ko je većinu mečeva počeo kao rezerva.

Ističe svoje zadovoljstvo posle duela sa Traktoristima Mirčevski, prvenstveno zadovoljan jer je sopstvenim učinkom doneo nova tri boda i tako dao efekat sjajnoj formi Topolčana.

„Srećan sam što sam dao pobedonosni gol i pomagao ekipi da ostvarimo još jednu pobedu. Penjemo sa na prvo mesto, imamo četiri pobede zaredom i da očekujemo minimum od prošle sezone“, rekao je odmah po završetku utakmice sa IMT-om povremeni reprezentativac Makedonije.


tagovi

TSC Bačka TopolaMartin MirčevskiMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara