(©fknovipazar)
(©fknovipazar)

Lazić: Mogli smo do više bodova u tri kola, Bog će nam vratiti za dva vezana poraza

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.08.23. | 17:36

Zvezdin đak za kratko vreme pobrao simpatije kraj Jošanice i Raške

Tamo gde tek povremeno otkinu neki bod (prošle jeseni bilo je 1:1), Pazarci će potražiti rehabilitaciju za dva vezana poraza u Mozzart Bet Superligi. Četa Dragana Aničića u četvrtoj prvenstvenoj rundi gostuje neporaženom Radniku (nedelja, 17.15 – Arena Sport 8), ali će se zbog stanja terena u Surdulici igrati na niškom Čairu, što bi Plavima trebalo da bude olakšavajući faktor u borbi sa neprijatnom tradicijom.

Poslednji okršaj dva kluba pripao je Novom Pazaru. U finišu osnovnog dela minulog prvenstva, domaćin tog duela slavio je minimalcem (1:0), posle trzaja glavom Andrije Majdevca, kojeg je sa desnog bola naciljao Periša Pešukić. Identičan gol viđen je početkom tekuće sedmice na Gradskom stadionu, kada je Emir Azemović centrirao, a Uroš Lazić u 85. minutu doneo Pazaru protiv IMT-a vođstvo od 3:2, koje je blickrigom zahuktalih Traktorista u zaustavnom vremenu preinačeno u 3:4.

Izabrane vesti

Neumornom Laziću šou je ukrao dvostruki asistent i strelac Viktor Živojinović, smenivši ga tako sa pijadestala namenjenog igraču utakmice.

"Mislim da smo bodovno mogli bolje da prođemo u prva tri kola, ali koncentracija nije bila na potrebnom nivou. Iskreno, sve to treba da dođe. Nova je ekipa, novi trener, stvari idu polako i kako treba. Bog će da vrati za dva poraza u nizu, od Javora u Ivanjici (1:3) i IMT-a kod nas", veli 20-godišnji Zvezdin đak na privremenom radu kraj Jošanice i Raške, a pre toga šest meseci prvotimac Radnika.

Lazićev Pazar trenutno je 11. u elitnom karavanu sa tri boda, dva manje od osmoplasiranog Radnika, koji je na premijeri "ubo" 0:0 protiv Mladosti u Lučanima, nakon čega je u Nišu ostvario trijumf nad subotičkim Spartakom (2:0) i sve to začinio bodom na gostovanju Voždovcu u Zaplanjskoj (1:1).  

Aničić i kolega mu sa suprotne strane Zoran Ljubinković na sličan način slože startnih 11, gde su trojica ispred golmana. Ipak, mečevi Novog Pazara obiluju golovima, dok je kod Radnika "tvrdo". Mladi golman Surduličana Stefan Ranđelović upisao je dva "klin šita" i nesrećno kapitulirao zahvaljujući saigraču Mateji Stojanoviću tek u smiraj susreta trećeg kola na Voždovcu.                          

"Protiv Radnika je formacija na formaciju, s tim što oni gaje defanzivan stil, dok smo mi nešto ofanzivniji. Nadam se da će napadačka filozofija da donese pozitivan rezultat, da će da pobedi naše poimanje fudbala. Poznajem ekipu Radnika, igrao sam tamo u drugom delu prošle sezone. Najjača snaga im je kolektiv, a svako od tih momaka može da bude opasan na svoj način. Treba da se trudimo i budemo skoncentrisani. Verujem da će sve da bude kako treba. Težimo celom plenu, ali teren je jedino merilo i pokazaće ko se bolje pripremio".

U osnovi drži Lazić celu desnu stranu, a ima ga i levo. Stigne da zatvori sredinu terena, ali i da zatrese mrežu rivala.    

"Ja sam zadovoljan. Nisam se nadao ovako brzom golu, koji je i moj prvenac u Mozzart Bet Superligi. Nastavljam dalje da radim, pa ćemo da vidimo kako će da bude. Tu sam za ekipu i sebe. Spreman sam da budem motor. Pokušaću na najbolji način da doprinesem rezultatima Novog Pazara, ali i da lično napredujem".

Priznaje Lazić da je neobično što će mu dojučerašnje klupske kolege u nedelju biti konkurenti.

"Srećan sam što se igra u Nišu, možda bi bilo nekih jačih emocija u Surdulici. Na tom stadionu prvi put sam zaigrao fudbal kao senior i osetio elitnu domaću scenu. Čudno je videti neka lica na drugoj strani, ali drugarstvo je drugarstvo, a teren je teren. Kao napadačkoj ekipi, stadion u Nišu nam je po meri. Više je prostora i mislim da ćemo bolje da se snađemo. Teren u Surdulici je nešto manji", završava Uroš Lazić priču za Mozzart Sport.      



tagovi

FK Novi PazarMozzart Bet SuperligaUroš Lazić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara