Radost Arsenalovih fudbalera (Reuters)
Radost Arsenalovih fudbalera (Reuters)

LE: Arsenal blista u svim izdanjima, Olimpijakos je strava i užas, Roma ozbiljno visi (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | čet. 06.10.22. | 22:52

Karabag nastavlja sa iznenađenjima, Fajenord prokockao pobedu, Frajburg blista

Arsenal gazi na svim frontovima. Lideri su u Premijer ligi sa sedam pobeda u osam mečeva, a opravdavaju i ulogu jednog od favorita za osvajanje Lige Evrope. Večeras su zabeležili i drugu pobedu u dva meča, savladali Bode 3:0 i sigurnim korakom gaze ka prvom mestu u grupi.

Izmešao je karte Mikel Arteta, ostavio na klupi neke od nosilaca igre poput Salibe, Vajta, Žezusa, Edegora, Sake, Ramzdejla, Partija ali je to opet bio dovoljno jak tim sa Martinelijem, Džakom, Gabrijelom, Vijeirom... Rezervisti su dobili i iskoristili šansu. Sva tri gola su postigli igrači koji do sada nisu imali veliku minutažu. A posebno je impresioniralo letnje pojačanje Fabio Vijeira.

Izabrane vesti

Dominirao je Arsenal od starta, Vijeira je pogodio prečku u uvodnim minutima meča, a već u 22. minutu su Englezi načeli Norvežane. Gabrijel Martineli je pogodio stativu a lopta se odbila do Nketije kojem nije bilo teško da otpadak pretvori u gol.

Potom je Vijeira promašio još jednu sjajnu šansu ali je Rob Holding duplirao prednost u 28. minutu na centaršut odličnog Vijeire.

Nastavio je Portugalac da pravi haos u odbrani Bode, pripremio je šanse Džake i Nketiji, potom imao šut pored gola... Sve to za poluvreme. Pokazao je vezista da će biti veliko pojačanje za Tobdžije. U finišu meča je stigao do zasluženog gola posle prodora i asistencije Žezusa.

Za razliku od meča na Emiratima, večeras je širom Starog kontinenta bilo baš uzbudljivih završnica u Ligi Evrope. Gomila mečeva je rešena u poslednjih desetak minuta. Roma je poražena kući od Betisa 1:2 golom u 88. minutu, Union Sen Žiloaz je u poslednjih šest minuta preokrenuo u Bragi (2:1), Ren je pobedio kijevski Dinamo 2:1 golom u 89. minutu, Midtjiland se spasao poraza od Fajenorda golom za 2:2 u 85. minutu...

Jako zanimljiv meč je viđen na rimskom Olimpiku. Svega je bilo. Kontroverzi, lepih poteza, lepih golova, uzbuđenja, nervoze, povreda... A epilog je da je Betis jednog nogom u nokaut fazi i da Roma ozbiljno visi za prolazak grupe. Španci su bolje otvorili meč, imali prečku i zicer, a onda ih je isekao izlazak Fekira zbog povrede. Roma je polako preuzimala konce igre i povela u 34. minutu kada je Rubijal igrao rukom pred svojim golom, a Dibala pogodio sa bele tačke. Betis je izjednačio u finišu poluvremena strašnim šutem Gvida Rodrigeza sa 20 i kusur metara ali je Roma ipak imala sjajnu šansu da ipak ode na odmor sa prednošću.

Prvo je Zaniolo pogodio prečku, a onda Dibala imao čudesan volej koji je Bravo uspeo nekako da izvadi iz gola...

Roma je bila bolja u drugom poluvremenu, šanse su propustili Kristante, Zaniolo, Žalevski... I stigla je kazna. Rezervista Luiz Enrike je nadvisio Spinacolu u skoku i postigao gol glavom za maksimalan učinak Andalužana posle tri kola, a tragično veče za Vučicu je pogoršao Zaniolo idiotskim crvenim kartonom u poslednjim trenucima meča. Vučica ozbiljno visi u trci sa Ludogorecom za drugo mesto.

Iznenađenje večeri je napravio azerbejdžanski Karabag koji je u Pireju dekalsirao Olimpijakos 3:0 i nastavio sjajnu evropsku sezonu. Ako se više može nazvati iznenađenjem kada neko pobedi Olimpijakos koji izgleda jezivo od početka sezone. Ne pomaže ni treći trener.

Od početka su Azeri bili naoštreni za iznenađenje, VAR im je poništio gol u četvrtom minutu, imali su još neke šanse, a imao ih je i Olimpijakos. Ni debi velikog pojačanja Marsela koji je ušao u igru posle sat vremena nije pomogao Grcima. Tek tad je krenula katastrofa. Ovusu je kontru krunisao golom za 1:0, potom je Vešovič ukrao loptu i završio za 2:0, da bi tačku stavio Ramin Sejdajev golčinom pod prečku u 86. minutu.

Olimpijakos ostaje na nuli posle tri kola i praktično je izgubio sve šanse, dok je Karabag u dobroj prilici da prođe tešku grupu u kojoj su još Frajburg i Nant. Frajburg nemilosrdno gazi i večeras je upisao i treću pobedu. Nantu sledi borba sa Azerima za drugo mesto...

Veliku šansu za prvo mesto u grupi je propustio Fajenord koji je vodio u Danskoj 2:0 i na kraju osvojio samo bod. Spretan gol Šimanskog i gol Kokčua iz penala su doneli Holanđanima veliku prednost na poluvremenu. Ali Midtjiland se izvukao, smanjio volejom Isaksona i izjednačio preko Žuninja u 85. minutu kada je zaspala poslednja linija gostiju.

Sreća je opet pogledala i Ren. U prvom kolu su došli do pobede na Kipru golom u 90. minutu, potom protiv Fenera ostali bez pobede u finišu meča, a večeras im je pobedu donela ogromna greška odbrane Dinama u 89. minutu koju je Due pretvorio u pobedu.


U toj grupi je prvi Fenerbahče koji je večeras rutinski savladao AEK iz Larnake - 2:0. Vrata pobede je otvorio brzonogi Miši Batšuaji koji je izbegao ofsajd zamku, a Kiprani su na kraju sami sebi presudili autogolom u finišu.

Švedski napadač Gustav Nilson je bio apsolutni heroj velikog preokreta belgijskog Uniona u Bragi (2:1). Vodili su Portugalci golom Barsinog deteta Abela Ruiza, pomislili da su su završili posao, a onda je u 83. minutu ušao Nilson i sa dva gola sve okrenuo. Sjajno se dva puta snašao pred golom Brage.


LIGA EVROPE – 3. KOLO

Četvrtak

GRUPA A

Cirih - PSV 0:5 (0:4)

/Okita 87 - Vertesen 10, 15, Gakpo 21, 55, Simons 35/

Arsenal - Bode Glimt 3:0 (2:0)

/Nketija 23, Holding 28, Vijeira 85/

GRUPA B

Fenerbahče - AEK Larnaka 2:0 (1:0)

/Batšuaji 26, Mamas 80 autogol/

Ren - Dinamo Kijev 2:1 (1:1)

/Terije 23, Due 89 - Cigankov 33/

GRUPA C

Helsinki - Ludogorec 1:1 (0:1)

/Hetemaj 55 - Tisera 10/

Roma - Betis 1:2 (1:1)

/Dibala 34 - Rodrigez 40, luiz Enrike 88/

GRUPA D

Malme - Union Berlin 0:1 (0:0)

/Beker 68/

Braga - Union Sen Žiloaz 1:2 (0:0)

/Ruiz 49 - Nilson 86, Sajks 90+4/

GRUPA E

Omonija - Mančester Junajted 2:3 (1:0)

/Ansarifard 34, Panajotu 85 - Rašford 53, 84, Marsijal 63/

Šerif - Real Sosijedad 0:2 (0:0)

/Silva 53, Elustondo 62/

GRUPA F

Šturm - Lacio 0:0

Midtjiland - Fajenord 2:2 (0:2)

/Isaksen 54, Žuninjo 85 - Šimanski 23, Kokču 45/

GRUPA G

Olimpijakos - Karabag 0:3 (0:0)

/Ovusu 68, Vešović 82, Šejdajev 86/

Frajburg - Nant 2:0 (0:0)

/Kjere 48, Grifo 72/

GRUPA H

Crvena zvezda - Ferencvaroš 4:1 (2:0)

/Kanga 27p, Mitrović 35, Katai 50, Kanga 60 - Zakarijasen 71/

Monako - Trabzon 3:1 (2:0)

/Ben Jeder 14, 45+2, Disasi 55 - Bakasetas 72/



tagovi

MidtjilandUnion Sen ŽiloazBode GlimtDinamo KijevAEK LarnakaKarabagOlimpijakos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara