Slavlje Junajteda posle gola Mektominija (Reuters)
Slavlje Junajteda posle gola Mektominija (Reuters)

LE: Omonijin zid na Old Trafordu pukao tek u 93. minutu, Ten Hag zna nešto što drugi ne znaju (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 13.10.22. | 23:06

Sari napao Šturm bez bez Sergeja u startnoj postavi i ponovo ostao bez celog plena

Devedeset minuta konstantnih napada Mančester junajteda i 90 minuta borbe za goli život Omonije sa nesrećnim krajem. Brod sa Kipra se ljuljao na ogromnim talasima, bura je pokušavala da ga potopi i uspela je... I to u trenucima kada je mirna luka, odnosno ogroman bod na Old Trafordu već bio viđen - 1:0.

Bio bi to jedan od najslađih, ma najslađi bod Omonije u evropskim mečevima, samo da je zid među stativama na Teatru Snova izdržao. Čitavim tokom utakmice zidao ga je maestralni nigerijski golman Frensis Uzoho, iz svake nove intervencije kula od cigala je rasla... U jednom trenutku stekao se utisak da lopta nema gde da prođe. Ali Skot Mektomini je pronašao prostor, a Crveni Đavoli su do pobede došli iz 33 udarca ka golu rivala, odnosno nakon što im je Uzoho u 11 navrata branio šuteve.

Izabrane vesti

Izgleda da Erik Ten Hag zna nešto što drugi ne znaju. Poprilično je nelogično izgledao potez iz 81. minuta kada je strateg Junajteda umesto Kazemira uveo Mektominija. Malo ko je u tom trenutku mogao da pomisli da će defanzivni vezista izrasti u junaka na Teatru snova, ali dogodilo se upravo to. Škotski vezista je doneo domačinu bodove, ali i najavu borbe za prvo mesto u grupi sa Real Sosijedadom (12) koji mu beži tri boda.

Sinoć je u Ligi šampiona među stativama briljirao Simon Minjole, a večeras je u svojevrsno golmansko "ludilo" ušao pomenuti Uzoho, Uz situacije poput prečke Kazemira iz prvog dela, te promašenog zicera Markusa Rašforda s početka drugog, Uzoho je tog istog Rašforda čak dva puta zaustavljao u situacijama jedan na jedan, uspevao da u samo par sekundi režira dve vrhunske intervencije....

Morao je Nigerijac da bude konstantno fokusiran jer su lopte posle udarac Junajteda bombardovele u pravcu njegovog gola u proseku na svaka tri minuta. I bio je. Kod Mektominijevog gola je jednostavno bio nemoćan jer je igrač Junajteda bio preblizu gola, a Uzohu preglednost situacije ograničena.

U istoj grupi, Real Sosijedad je imao vrlo sličnu statistiku kao Junajted, ali je iz blizu 30 udaraca ka golu Šerifa uspeo da rutinski savlada ekipu iz Tiraspolja i zadrži maksimalnih 12 bodova posle četiri kola. I ako ne bude iznenađenja u 5. rundi, te Đavoli savladaju Šerif, a Sosijeda Omoniju, u poslednjem kolu grupne faze, u San Sebastijanu će se odlučivati ko će sa prve pozicije u nokaut fazu.

Dva kola pre kraja prvog dela Lige Evrope, sve pršti od neizvesnosti u grupi F, gde Fajenord, Midtjiland, Lacio i Šturm imaju po pet bodova. Novi razočaranje protiv Šturma režirali su fudbaleri Lacija, ovoga puta na svom Olimpiku. Mauricio Sari je rešio da poštedi Sergeja Milinković Savića, ostavio ga je na klupi i sledstveno tome, Laciju je nedostajalo kreacije.

Jedva su nebeskoplavi stigli do prednosti u 45. minutu, Čiro Imobile je pretvorio penal u vođstvo, ali je tik pred odlazak na odmori Manuel Lacari zaradio drugi žuti karton. I to je bio detalj koji je rasplamsao nade gostiju iz Austrije.

Sari ih je poprilično hvalio na konferenciji za medije pre utakmice, da li želeći da opravda remi bez golova od pre nedelju dana, tek rimska publika je videla bljesak momka roeđnog 2003. godine. Vilijam Boving je izjednačio u 56, minut pre nego što je Sari na teren Sergeja, Vesina i Felipea Andersona. Brazilac je namestio gol Pedru u 71, ali je Boving još jednom bio koban po Lacijale. Preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca uz remi Fajenorda i Midtjilanda u Holandiji, doprineo je da u grupi F sve bude apsolutno otvoreno.

LIGA EVROPE – 4. KOLO

Četvrtak

GRUPA A

Bode Glimt - Arsenal 0:1 (0:1)

/Saka 24/

PSV - Cirih 5:0 (3:0)

/Gutijeres 9, Ferman 15, 55, Sangare 35, El Gazi 84/

GRUPA B

AEK Larnaka - Fenerbahče 1:2 (0:1)

/Tričkovski 52pen - Pedro 16, Batšuaji 80pen/

Dinamo Kijev - Ren 0:1 (0:0)

/Vu 48/

GRUPA C

Betis - Roma 1:1 (1:0)

/Kanales 34 - Beloti 53/

Ludogorec - Helsinki 2:0 (1:0)

/Groper 39, Rik 64/

GRUPA D

Union Sen Žiloaz - Braga 3:3 (1:3)

/Bonifejs 20, 62, Vanzir 49 - Vitinja 15, 36, 41/

Union Berlin - Malme 1:0 (0:0)

/Nohe 89/

GRUPA E

Mančester junajted - Omonija 1:0 (0:0)

/Mektomini 90+3/

Real Sosijedad - Šerif 3:0 (1:0)

/Serlot 45+1, Riko 66, Navaro 81/

GRUPA F

Fajenord - Midtjiland 2:2 (1:1)

/Timber 32, Hančko 48 - Martinez 16, Svijatčenko 59/

Lacio - Šturm 2:2 (1:0)

/Imobile 45, Pedro 71 - Boving 56, 83/

GRUPA G

Nant - Frajburg 0:4 (0:1)

/Kubler 26, Gregorič 71, Kasteljeto 82ag, Vu Jeong 87/

Karabag - Olimpijakos 0:0


GRUPA H

Ferencvaroš - Crvena zvezda 2:1 (1:0)

/Zakarijasen 23, Emae 61 - Mitrović 55/

Trabzon - Monako 4:0 (1:0)

/Sar 44ag, Ugo 48, Bardi 57, Trezege 69/

***kvote su podložne promenama


tagovi

Mančester JunajtedOmonija

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara