Svetozar Marković ispred Luke Adžića (MN Press))
Svetozar Marković ispred Luke Adžića (MN Press))

Lečenje trauma na Banovom brdu

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.04.24. | 10:29

Dva velika pitanja pred Partizanom uoči gostovanja Čukaričkom

Možda treća za Partizan bude sreća. Već treću godinu vezano ekipa iz Humske osnovni deo prvenstva Srbije zatvara gostovanjem na Banovom brdu (19.15, TV Arena Premium 1). Za nju mističnom, jer još nije pobedila Čukarički, kamoli mu gol dala u utakmici kojom se stavlja tačka na prvi čin sezone, pre nego što krene plej-of.

Prethodne dve posete stadionu u ulici Beogradskog batalonja za Parni valjak su imale obris traume. Najpre u trenerskom opusu Aleksandra Stanojevića kad je meč završen 0:0, posle čega su se u Partizanu žalili što nije pokazan crveni karton Bojanu Kovačeviću (gle sudbine, sad štoperu u ekipi Igora Duljaja) posle faula nad Rikardom Gomešom, potom i lani, gde je tim poražen 0:1 – kako to samo sudbina ume da udesi, golom nekadašnjeg člana ekipe iz Humske, Đorđa Ivanovića - i tad je počeo njegov strmoglav pad koji je rezultirao zaustavljanjem tek na četvrtoj poziciji na tabeli. Prethodno je na istom mestu susret prekinut posle 20-ak minuta zbog incidenata u režiji gostujućih navijača, što je pojačalo utisak kako je odlazak na Banovo brdo nepovoljan za crno-bele. Tim pre što je i kasnije, u doigravanju na istom mestu, položio oružje, zahvaljujući spretnosti Marka Docića koji je iz slobodnog udarca sa velike distance matirao Nemanju Stevanovića.

Izabrane vesti

Situacija je malo bolja za goste nego prošle godine u istom periodu, imaju čak 25 bodova više od Čukaričkog, a samo četiri manje od Crvene zvezde, pa se nadaju obrtu u šampionskoj trci. Tim pre što baš posle ovog meča sledi prvo kolo doigravanja u kome će Parni valjak dođi na stadion „Rajko Mitić“. Prethodno je potrebno da razbiju tabu zvani Čukarički, a koliko je to teško pokazalo se i u prvom delu sezone, jer je favorit slavio tek pogotkom Mihajla Ilića u nadoknadi (2:1).

Aldo Kalulu daje gol za Partizan protiv Čukaričkog - kvota 3,50

Dva velika pitanja muče Igora Duljaja pred meč kojim se stavlja tačka na 30. kolo Mozzart Bet Superlige. Prvo je stanje Mateusa Saldanje, odnosno da li će posle duge pauze moći da koristi Brazilca makar tokom durgog poluvremena kako bi najbolji strelac takmičenja uhvatio zalet za večiti derbi. Drugo se tiče odbrane prekida, njegov tim pokazao ranjivost u tom segmentu, veliki broj golova tokom sezone primio je posle ubačaja iz kornera ili slobodnih udaraca. Taj detalj je naročito značajan ako se zna da je protiv Spartaka Luka Adžić postigao dva gola za Čukarički direktno iz kornera, te da je Partizan tako matiran kad je TSC gostovao u Humskoj. Osim Adžića imaju Brđani i Marka Docića, sposobnog da zapreti dok igra stoji, pa će posle posle eliminacije iz Kupa Srbije probati da nastave niz ohrabrujućih rezultata na domaćem terenu, gde su na poslednjih pet utakmica skupili 13 bodova i svim ekipama dali makar po dva gola.

Marko Docić strelac za Čukarički protiv Partizana - kvota 6,00

Partizanu po jedan za pobede u minula dva obračuna na Banovom brdu, ali su se okolnosti promenile i od startera koji su igrali u prvom kolu prethondog plej-ofa danas će za ekipu Igora Duljaja početi samo Svetozar Marković.


MOZZART BET SUPERLIGA - 30. KOLO

Nedelja

16.30 (1.77) Napredak (3.50) Radnik (4.90)

16.30 (2.55) Vojvodina (3.35) TSC (2.75)

17.00 (1.05) Crvena zvezda (14.0) Železničar (35.0)

19.15 (2.95) Čukarički (3.40) Partizan (2.40)

Ponedeljak

16.00 (2.30) Novi Pazar (3.35) Radnički Niš (3.15)

18.00 (2.40) Mladost Lučani (3.20) IMT (2.85)

18.00 (2.35) Spartak (3.30) Javor (3.10)

20.00 (2.75) Voždovac (3.35) Radnički Kragujevac (2.55)



tagovi

Mozzart Bet SuperligaČukaričkiFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara