Aleksandr Lakazet (Reuters)
Aleksandr Lakazet (Reuters)

Legenda Aston Vile: Neka Lakazet ide u Partizan iz Beograda ako hoće da igra Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.04.22. | 10:20

Arsenalov napadač na meti kritika zbog izjava o odlasku iz kluba

Ako želi da igra Ligu šampiona, jedini klubovi u kojima može

Pjer Emerik Obamejan je zimus napustio Arsenal, a sledeće veliko ime koje odlazi je Aleksandr Lakazet. Njemu ističe ugovor i već je najavio da pregovara sa drugim klubovima i da će bez obeštećenja da napusti severni London.

Izabrane vesti

Lakazet je u Arsenal došao kao kapitalno pojačanje iz Liona pre pet godina u transferu teškom 53.000.000 evra ali nije bio na nivou onih partija iz Francuske. Zimus je od Obamejana nasledio kapitensku traku i u drugom delu sezone pružao više nego solidne partije. Na poslednjih 16 mečeva u Premijer ligi je dao tri gola i upisao sedam asistencija. Upravo ta realizacija se ističe kao najveći Lakazetov problem u Arsenalu…

Međutim, Lakazetu neće nedostajati ponuda ovog leta. Pogotovo što je slobodan igrač.

“U pregovorima sam sa nekoliko klubova”, rekao je Lakazet pre nekoliko dana i prokomentarisao spekulacije da bi mogao da se vrati u Lion: ”Otkako sam otišao, nikada nisam raskinuo veze sa klubom. Lion zna da ću uskoro biti slobodan igrač. Ali povratak je komplikovana stvar jer želim da igram u Evropi. Nedostaje mi Liga šampiona. Naravno, ništa nije nemoguće ali je prilično teško…”

Njegove reči o pregovorima sa drugim klubovima u jeku borbe za četvrto mesto su naišle na podeljene reakcije na Ostrvu pošto je trener Arteta rekao da očekuje od kapitena maksimalnu posvećenost ekipi do kraja sezoone. Simptomatično je da se Lakazet posle pomenutih izjava prvi put ove godine našao na klupi u prvenstvenom meču i dobio samo minut na terenu protiv Čelsija.

Legenda i bivši napadač Aston Vile Gabrijel Agbonahlor koji dana radi kao stručni konsultant je ktritikovao Lakazeta i nekako u priči pomenuo i Partizan?!

“Bezobrazluk! Ako mu se igra Liga šampiona, jedino gde može da je igra su Partizan iz Beograda ili Panatinaikos. U nekom velikom klubu je sigurno neće igrati jer ne može ‘vola da ubode’. Uvreda je za Arsenal ta njegova smelost da u ovom trenutku priča o fudbalu u Ligi šampiona dok igra tako slabo. Mislim da bi trebalo da se izvini navijačima Arsenala. Da ume da postigne gol, možda bi igrao Ligu šampiona sa Arsenalom”, rekao je Agbonahlor.

Liverpulpova legenda Džon Barns je bio nešto blaži prema Lakazetu i savetovao ga da produži ugovor.

“Najbolja stvar za budućnost Aleksandra Lakazeta je da ostane u Arsenalu. Artetini komentari o fokusu na Arsenal do kraja sezone su vrlo fer. Setite se kako je Žoržinjo Vajnaldum svaku utakmicu igrao maksimalno iako je znao da odlazi iz Liverpula”, rekao je Barns.


tagovi

Gabrijel AgbonlahorAleksandr Lakazet

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara