Legenda Krejven Kotidža u nastajanju: Mitar nastavio teror protiv omiljene mušterije (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.08.22. | 22:27

Fulam upisao drugu pobedu, srpski napadač petu recku

Minule sezone je postigao 43 pogotka na 44 nastupa u Čempionšipu. Posle pet kola u Premijer ligi upisao je isto toliko golova. Dva je dao Liverpulu, po jedan Brentfordu i Arsenalu, a sada je postao i prvi protivnički igrač koji je zatresao mrežu Brajtona (druga dva gola su bila autogolovi). Pocepao je mrežu iza Roberta Sančeza početkom drugog poluvremena i trasirao put Fulamu ka novoj pobedi - 2:1 (0:0).

Ako je suditi po startu sezone, Fulam će prekinuti "jo-jo" niz. Godinama unazad se kretao između prva dva ranga, ali je sada spreman da ostane deo elite nešto duže. Posle pet utakmica ima osam bodova, izgubio je samo od Tobdžija, izvukao po bod u duelima sa Liverpulom i Vulverhemptonom. Sjajan početak za četu Marka Silve.

Izabrane vesti

Mitrović je pokazao da je klasa za Čempionšip i postao najbolji strelac u istoriji takmičenja, ali bilo je onih koji su i posle tako impresivne sezone sumnjali da će uspeti da se snađe u Premijer ligi. Ućutkao je "neverne Tome" i pokazao da itekako može da vodi Fulam do opstanka u elitnom rangu engleskog fudbala. Možda i nešto više. Svakako je spreman da se uhvati u koštac sa nekim od najboljih napadača na planeti, poput Erlinga Halanda, Harija Kejna...

Sa pet golova je drugi strelac lige (ispred samo Haland sa šest), a večerašnji pogodak mu je bio i 101. u dresu Kotidžera, ravno 100. ligaški za klub iz Londona. Impresivne brojke. Izrasta srpski napadač u legendu Krejven Kotidža.

Igrao se 48. minut kada je načeo Galebove. Neskens Kebano je uhvatio volej u kaznenom prostoru rivala, a umesto ka golu poslao loptu u stranu. Ispalo je dobro, pošto se dokotrljala do neumoljivog Mitrovića i samo jedan ishod je bio moguć - 1:0 za Fulam. Bio je to četvrti pogodak srpskog napadača protiv Brajtona. Nijednom timu nije dao više golova.

Samo sedam minuta kasnije, gosti su pretrpeli još veći šok. Luis Dank je nespretno skrenuo loptu u sopstvenu mrežu. Domaćin je poveo sa 2:0.

Uspeli su gosti da se trgnu, a pomogao im je i Bobi Rid kada je srušio Pervisa Estupinjana pred sopstvenim golom. Sudija je pokazao na kreč, odgovornost preuzeo Aleksis Mek Alister i vratio nadu Galebovima.



U istom terminu sastali su se i Kristal Palas i Brentford, a na Selhurst parku nije bilo pobednika (1:1).

Domaćin je poveo fantastičnim golom Vilfrida Zahe u 59. minutu, da bi da bi rezervista Joane Visa poravnao u 88. U nadoknadi su gosti mogli i do preokreta, ali je Ben Mi pogodio prečku.

PREMIJER LIGA - 5. KOLO

Utorak

Kristal Palas - Brentford 1:1 (0:0)

/Zaha 59 - Visa 88/

Fulam - Brajton 2:1 (0:0)

/Mitrović 48, Dank 55ag - Mek Alister 59p/

Sautempton - Čelsi U TOKU

Lids - Everton U TOKU

Sreda

20.30: (1,50) Arsenal (4,40) Aston Vila (7,50)

20.30: (3,60) Bornmut (3,30) Vulverhempton (2,25)

20.30: (1,10) Mančester Siti (13,0) Notingem Forest (25,0)

20.45: (3,80) Vest Hem (3,60) Totenhem (2,05)

21.00: (1,33) Liverpul (5,90) Njukasl (9,50)

Četvrtak

21.00: (3,80) Lester (3,50) Mančester Junajted (2,10)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Aleksandar MitrovićFulamLuis DankVilfred ZahaKristal PalasBrentfordBrajton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara