Foto: AFP
Foto: AFP

Lemar, Erera i Sar za Portov turbulentni foto-finiš

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.10.20. | 09:51

Zmajevi u pregovorima sa Atletiko Madridom

Pale se lampice na Dragau i Porto kreće u finalni juriš ovog leta, iako se pijaca na krajnjem zapadu Pirinejskog poluostrva zatvara tek sutra. Atletiko Madrid ima nameru da se u foto-finišu reši nekolicine fudbalera i tu činjenicu žele da iskoriste upravo Zmajevi – ciljaju Tomu Lemara i Ektora Ereru.

Sve je već ispričano o tome koliko je Atletiko pogrešio kada je pre dve godine platio Monaku 70.000.000 evra za Francuza i logičan potez je jedino prodaja ili pozajmica. Porto preferira drugu opciju i uveliko vodi pregovore sa čelnicima Rohiblankosa. Lemar je poslednjih dana bio prvo na meti Lajpciga i Bajerna (Bavarcima je bio preskup), a zatim i Arsenala. U redovima portugalskog šampiona veruju da bi mogao fudbalski da prodiše pod trenerskim autoritetom Serža Konseisaa. Jer, iako iza sebe ima dve sezone za zaborav, ne sme se zaboraviti kakav talenat i predstave je demonstriao u dresu Monaka kada ga je tražilo pola Evrope (sezonu 2016/17 završio sa devet prvenstvenih golova i 12 asistencija).

Izabrane vesti

Tu je i Ektor Erera. Predstojeći potpis Lukasa Toreire za Atletiko udaljava Meksikanca sa stadiona Vanda Metropolitano. Porto bi to da iskoristi i godinu dana nakon što se Erera pridružio madridskom klubu, ponovo uspostavi saradnju sa defanzivnim vezistom koji je proveo sedam sezona u plavo-belom dresu.

Ali to nije sve. Uporedo se radi i na završavanju jednogodišnje pozajmice Malanga Sara. Talentovani francuski štoper je ovog leta napustio Nicu i bez obeštećenja stigao u Čelsi, ali ovo nije sezona u kojoj će mu Frenk Lampard poveriti ozbiljniju ulogu. Dodatni kvalitet levonogog defanzivca je što pored štoperskih, može da odgovori zahtevima pozicije levog beka, pa ga u Portu vide kao čoveka koji može da popuni prazninu u slučaju odlaska Aleksa Teljesa u Mančester Junajted.

Znamo da Čelsi obožava da šalje talentovane mladiće na pozajmice širom Evrope. Samim tim ovo bi mogla da bude pobeda za obe strane. Jer i Porto je shvatio da titula ne može da se brani bez pravog osvežavanja tima.


tagovi

Ektor EreraToma LemarMalang SarLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara