Lepa vest za Zvezdu: Kalifa Kulibali se vraća u Francusku

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.01.23. | 11:20

U pitanju je klub iz tamošnje druge lige

Crvena zvezda je na dobrom putu da skine teg sa vrata u liku i delu Kalife Kulibalija! Pričalo se da bi reprezentativac Malija, posle loših šest meseci na Marakani, mogao da se preseli u Tursku. Međutim, prema saznanjima Mozzart Sporta, visoki napadač, strelac jednog gola u zvaničnim utakmicama za Crvenu zvezdu, na korak je od povratka u Francusku.

Menadžerska agencija koja zastupa interese Kalife Kulibalija javila se putem mejla ovog jutra Crvenoj zvezdi sa predlogom o prekidu saradnje, pošto su dva kluba iz Lige 2 vrlo zainteresovana za nekadašnjeg člana Nanta. Očekuje se da posao bude gotov za nekoliko dana, odnosno da Kalifa Kulibali po povratku ekspedicije srpskog šampiona iz Beleka razduži opremu Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Pitanje je samo da li će Kalifa Kulibali otići na šestomesečnu pozajmicu ili će raskinuti ugovor sa Crvenom zvezdom koji važi do juna ove godine (potpisao 1+1).

Visoki Afrikanac stigao je u Crvenu zvezdu u finišu letnjeg prelaznog roka, kao panična kupovina. Posle eliminacije od Makbija iz Haife iz kvalifikacija za Ligu šampiona, i neuspešnih pregovora oko dovođenja Igora Zlatanovića iz Izraela i Adalofa Gaiča iz moskovskog CSKA.

Kulibali se ispostavio kao jedan od najvećih promašaja sportskog sektora Crvene zvezde. Na početku mandata delovao je jako nespremno, nikako nije uspevao da uđe u ritam, imao je i neke komične reakcije. Postigao je samo jedan pogodak, na laganom gostovanju u Lazarevcu.

Veruju na Marakani da će Kalifa Kulibali rado vratiti u Francusku. Posebno što je u toj zemlji stekao ime i status, i bio solidan u redovima Nanta. Do sada je odbijao pomisao da napušta Marakanu i Beograd. U Crvenoj zvezdi ima mesečna primanja od 35.000 evra, što nije malo. Posebno u situaciji u kojoj ne igra.


tagovi

Kalifa Kulibali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara