Lepo kaže Mamić da su puni kao brodovi: Dinamo završio još jedan milionski transfer, hrvatskim klubovima 10.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.02.21. | 10:28

Modri kaparisali i kapitena Šibenika Marka Bulata

Postoji legendarni video-zapis jedne emisije sa hrvatske televizije u kojoj Zdravko Mamić žestoko replicira tadašnjem glavnom uredniku Nacionala Petru Jelušiću da „ljudima iz Dinama niko ne može ništa, jer su puni kao brodovi“.

Ima tome nekoliko godina, ali finansijska snaga večitog šampiona Hrvatske je i dalje na snazi. Dinamo je odavno postao idealan regrutni centar za prodaju najboljih fudbalera u najjače evropske lige, pa otuda i ne čudi što može da investira ozbiljan novac u pojačanje iz domaće lige. I da praktično izdržava ostale hrvatske klubove.

Izabrane vesti

Dinamo je ove zime završio još jedan veliki transfer. Danas bi, prema pisanju Sportskih Novosti, trebalo da bude ozvaničen prelazak kapitena Šibenika Marka Bulata (19) na Maksimir. Kapiten Šibenika ostao bi u svom klubu do leta na pozajmici, a zatim bi se preselio u glavni grad Hrvatske. Sportske Novosti pišu da će Dinamo samo na obeštećenje za omladinskog reprezentativca Hrvatske potrošiti oko milion evra.

Na ta način Dinamo je podigao lestvicu i pokazao da je ubedljivo najmoćniji klub u regionu kada su u pitanju finansije. Dinamo je u poslednja dva prelazna roka kupio igrače iz četiri hrvatska kluba za 7.700.000 evra, a kada bi se tome dodao PDV iznos bi se popeo na neverovatnih 10.000.000 evra.

Čisto podsećanje: nedavno su od Gorice kupljeni Čabraja (1.600.000 evra), Špikić (0,6), od Rijeke Nevestić i Štefulj (po 1,5), letos od Lokomotive Jakić (1,2) i Tolić (0,3). Krug je zatvorio pomenuti Bulat (milion evra).

Dinamo je i ranije investirao ozbiljan novac kada su u pitanju pojačanja iz HNL- a. Samo je Lokomotivi za Ivanušeca i Kastratija leta 2019. godine isplaćeno pet miliona evra, 12 meseci pre toga iz nezvanične filijale doveden je Majer za 2.500.000 evra.

Dinamo je odavno primenio bajernovski stil poslovanja, bar kada je reč o Hrvatskoj. Kupuje sve zanimljivo što se pojavi na tamošnjem tržištu, a tek onda pravi dodatnu selekciju iz uvoza. Istina, bilo je i velikih promašaja iz HNL-a, primera radi Komnen Andrić je plaćen milion evra i trenutno je na pozajmici u ruskoj Ufi.

Međutim, i pored velikih ulaganja Dinamu se ove sezone ozbiljno ljulja tron. Osijek predvođen Nenadom Bjelicom je bodovno poravnat sa večitim šampionom i u subotu na Maksimiru ima svojevrsnu meč loptu.


tagovi

Zdravko MamićDinamo Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara