Feran Tores slavi gol (AFP)
Feran Tores slavi gol (AFP)

Lepota je u oku posmatrača: Super je vatromet golova, ali Ćavijeva Barsa obožava minimalce (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.10.23. | 22:56

Feran Tores zamenio Roberta Levandovskog i postarao se za pobedu na Dragao stadionu

Retorika fudbalskih trenera se promenila, čak i Ćavi Ernandes drugačije govori nego pre deset godina, kad je insistirao na efektnoj igri i pobedama u velikom stilu. Prošle sezone je vratio titulu na Nou Kamp između ostalog usled velikog broja minimalaca, a tako nastavlja i ove sezone, pošto su dva poslednja slavlja osigurana golom razlike. U derbiju sa Seviljom presudila je nesmotrenost Serhija Ramosa, a na stadionu Dragao snalažljivost Ferana Toresa za pobedu koja Barselonu ostavlja usamljenu na čelu Grupe H Lige šampiona – 1:0.

Prvak Španije je bodove hteo namerno, a dobio ih slučajno. Zahvaljujući momku koji je sve vreme u drugom planu, na margini, kad dobije šansu nije baš uvek produktivan, ali u Portugalu se ispostavilo da je Feran bio zlatna izmena i omogućio Ćaviju da proslavi 100. meč na klupi Katalonaca. Razlog što se Feran uopšte našao na terenu jeste lakša povreda Roberta Levandovskog (start Davida Karma), da bi posle svega 13 minuta na terenu nekadašnji špic Mančester Sitija poentirao. Iz jednog od prvih dodira s loptom, na pas Ilkaja Gundogana, a sve posle velike greške Romarija Bara.

Izabrane vesti

Povreda Levandovskog, sva je prilika, nije teža. Mundo deportivo je odmah doznao da ga je Ćavi povukao na klupu iz preventivnih razloga, ali stručni štab može da bude zadovoljan što je Plan B funkcionisao. Ove sezone Poljak je dao šest golova za 744 minuta, a Feran Tores četiri za 317, koliko je bilo u trneutku kad je matirao Dioga Koštu.

I to je od Barse bilo – sve! Najmlađi starter u Ligi šampiona Lamin Džamal (16 godina, 83 dana, oborio rekord Selestina Babajara iz 1994) je „izgoreo“ u želji, Žoao Feliks nije pružio partiju na nivou onih kad je stigao iz Atletika, teško da je i Žoao Kanselo mogao da dobije prelaznu ocenu, Gavi je u nadoknadi isključen... Ispada da je uz strelca Toresa najviše pokazao Žil Kunde, a kad je štoper najbolji akter meča onda je jasno da nešto nije bilo dobro za Barsu. Pogotovo ako se zna da je u više situacija Mark Andre ter Štegen spasavao goste.

Porto ovu utakmicu nije zaslužio da izgubi. Imao je više od igre, tempom i startovima mučio Barselonu, pritiskao, ubacivao iz drugog plana, stvarao šanse, a kad bi se učinilo da je gol neminovan iz trave bi „nikao“ nemački golman i odbranio. Tako su ostale nerealizovane prilike Vendela, Pepea, Taremija, Žoao Marija...

I sreća je okrenula leđa Zmajevima, jer je VAR procenio da je Eustakio igrao rukom pre nego što je isto uradio i Žoao Kanselo (inicijalno, Entoni Tejlor pokazao na belu tačku, pa odluku preinačio), a onda je tehnologija poništila i egzibiciju Medija Taremija.

Domaćinu nije ostalo ništa, iako je zaslužio makar nešto. Gost je dobio sve, mada je ponudio malo.

PORTO – BARSELONA 0:1 (0:1)

/Tores 45+2/

Porto

Stadion: Dragao

Sudija: Entoni Tejlor (Engleska)

Žuti kartoni: Kardoso (Porto), Kanselo, Arauho, Kunde, Feliks, Roberto (Barselona)

Crveni kartoni: Gavi (Barselona)

PORTO (4-2-3-1): Kosta – Mario (od 85. Niko), Kardoso, Karmo, Vendel – Varela (od 85. Konseisao), Eustakio – Pepe, Baro (od 64. Evanilson), Galeno (od 85. Haime) – Taremi (od 85. Namaso)

BARSELONA (4-3-3): Ter Štegen – Kanselo, Arauho, Kunde, Balde – Gabi, Romeu (od 69. Roberto), Gundogan – Džamal (od 80. Alonso), Levandovski (od 34. Tores), Feliks (od 69. Lopez)

LIGA ŠAMPIONA - 2. KOLO

GRUPA H

Antverpen - Šahtjor 2:3 (2:0)

/Muja 3, Balikviša 33 - Sikan 48, 76, Rakickij 71/

Porto - Barselona 0:1 (0:1)

/Tores 45+1/



tagovi

Robert LevandovskiFeran ToresBarselonaPortoLiga šampiona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara