To nije nepravda, to je krađa na pravdi Boga! Svi su videli da je Aron Gordon bolji... Osim žirija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.02.20. | 09:22

Kontroverze u Čikagu, Badi Hild trijumfovao u brzom šutiranju trojki

Nepravda! Deriku Džonsu Džunioru trofej, Aronu Gordonu naklonost publike i opšte mišljenje da je zaslužio nagradu. As Majamija pobedio je u takmičenju zakucavanja na Ol staru u Čikagu, koje se već sad  smatra kontroverznim zbog odluka žirija, imunog na potez krila Orlanda iz dodatne serije, kad su svi videli da je izveo spektakularniju akciju od rivala.

Posle četiri pokušaja Džons i Gordon su bili izjednačeni po poenima, zbog čega su morali u baraž. A u njemu je Džons za let skoro sa linije slobodnih bacanja nagrađen sa 48 poena. Usledio je odgovor Gordona, konsultacije sa legendarnim Šekilom O’Nilom, pomoć u vidu Takoa Fola iz Bostona, inače visokog 226 centimetara, spektakularan odraz i – BUM!

Izabrane vesti

A onda šok, jer je Gordon za taj potez dobio samo 47 od mogućih 50 poena (maksimum su imali u prve četiri serije) i ostao je kratak, jer je Džons nagrađen sa 48 koji sekund ranije.
„Imao sam četiri pedesetice. Ma, svih pet je trebalo da bude. Kraj priče. Ako imate četiri maksimalne ocene u takmičenju zakucavanja trebalo bi da je gotovo. Eto, ne znam. Ko uopšte vodi šou“, zapitao se Gordon, nezadovoljan što mu je izmakla nagrada.

Kažu da o ukusima ne bi trebalo raspravljati, ali ono što je Aron uradio zaista je delovao ubedljivije od Džonsa. Pogotovo što je i ranije, pre tog baraža, izveo fenomenalan potez (u četvrtoj seriji) i počeo da slavi, uveren da mu ovoga puta neće izmaći pehar, kao 2016. kad je na pravdi Boga izgubio od Zeka Lavina.
„Osećam da je trebalo da imam dva pehara u kolekciji“, jadao se Gordon i pojasnio koliko ga nepravda boli. „Mislim da više neću učestvovati na ovom takmičenju. Smatram sebe jedni od najboljih, ako ne i najboljim u zakucavanjima na svetu. Uradio sam sve što je potrebno da pobedim“.

Rezignirani as Orlanda na kraju je, ipak, morao da stisne ruku rivalu, koji je dobio najlepši poklon za 23. rođendan.
Kačio je Gordon Takoovu glavu, tako da sudije nisu mogle da mu daju 50. Očekivao sam da ga nagrade sa 48 poena, pa da idemo u još jednu seriju“, jasno je i Džonsu da je moglo drugačije da se završi.

Tek da pomenemo, žiri koji ocenjuje takmičara u zakucavanju sastoji se od pet članova. U njemu su ove godine bili nekadašnji NBA asovi, Dvejn Vejd i Skoti Pipen, potom Kadens Parker, sadašnja košarkašica Los Anđeles Sparksa, kao i reper Komon i glumac Čedvik Bosman. Nije baš da su poslednja dvojica kompetentni, ali...

U takmičenju u šutiranju trojki slavio je Badi Hild. As Sakramenta je u finalnoj rundi porazio Devina Bukera (27:26), pri čemu je ubacio sedam od završnih osam pokušaja. Hild je tako postao prvi košarkaš Kingsa posle Predraga Stojakovića 2003. koji je trijumfovao u ovoj kategoriji.

Prethodno, u takmičenju veštine Bem Adebajo iz Majamija savladao je Indijaninog Domantasa Sabonisa.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara