Vesli Fofana (©Reuters)
Vesli Fofana (©Reuters)

Lester čuva Fofanu kao nekad Mareza i Megvajera – odbijeno Čelsijevih 75.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.08.22. | 11:12

Mladi francuski štoper na ceni

Antonio Ridiger je otišao u Real, Andreas Kristensen u Barselonu i Tomas Tuhel je ostao bez štopera na koje bi mogao da se osloni. U međuvremenu je Čelsi doveo Kalidua Kulibalija, ali jedan nije dovoljan, a sada je postalo jasno da su Plavci identifikovali Lesterovog Veslija Fofanu kao drugog pika, međutim, taj posao neće ići tako lako.

Ugledni L'Ekip piše da je Lester odbio Čelsijevu ponudu od 75.000.000 evra za 21-godišnjeg defanzivca i tako stavio novog vlasnika Toda Bolija u nezavidnu situaciju. Jer Bajern mu je već ispred nosa oteo Matijsa de Lihta za manje novca – 67.000.000 evra, istina, bez bonusa.

Izabrane vesti

Pa ipak, vredi li Fofana baš toliko?

Lester očigledno smatra da je Fofana nezamenljiv i uporno poonavljaju da on nije na prodaju. I Tuhel je očigledno saglasan sa procenom o Veslijevom kvalitetu, pa upire svom silom, iako je igrač presedeo dobar deo prošle sezone oporavljajući se od loma fibule još iz avgusta 2021. U međuvremenu je produžio ugovor do 2027. i Lisicama se sada ne žuri.

Ne treba zaboraviti da Lester nikada nije ni bio lak pregovarač. Rijad Marez je posle šampionske krune dve godine pokušavao da ode u Mančester Siti pre no što je uspeo da izdejstvuje transfer. Hari Megvajer je bio stopiran na leto 2018, pa je u Mančester junajted otišao tek godinu dana kasnije. Odgovara mu i to što se Fofana nada mestu u reprezentacije Francuske za predstojeći Mundijal, a u Lesteru će imati zagarantovane minute.

Čelsi pred izazovom. Posebno zato što se već spekuliše o interesovanju Mančester Sitija i Pari San Žermena. Mada samo još o interesovanju, konkretnih poteza nema.



tagovi

Vesli FofanaLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara