Džejmi Vardi (Reuters)
Džejmi Vardi (Reuters)

Lester čuva Ligu šampiona, Vest Brom snove o opstanku

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.04.21. | 09:43

Lisice žele da izbegnu scenario iz prošle sezone kada im je Junajted u finišu ukrao mesto u evropskoj eliti, ekipa Sema Olerdajsa raspucana dolazi na King Pauer

Deluje da je Vest Bromvič Albion dobio onu dobro poznatu energiju koja krasi ekipe Sema Alardajsa kako sezona počne da se bliži kraju. Big Sem jeste specijalista da davljenicima obezbedi opstanak, ali tim sa Hotornsa iako je u poslednje dve runde pobedio Čelsi i Sautempton, mora i večeras da zablista kako bi isklesao sebi nešto realnije šanse za opstanak. Ide na noge Lesteru (21.00) sa epitetom autsajdera, ali bi nagrada za potencijalno iznenađenje bila pretočena u “samo” šest bodova zaostatka za sigurnom zonom.

21.00: (1,60) Lester (3,80) VBA (5,50)

Izabrane vesti

Da je Vest Brom češće ove sezone igrao kao u poslednjih dvadesetak dana, ne bi trenutno bio u situaciji da se bori za goli život. Eksplozija i pet lopti u mreži Čelsiju, pa rutinskih 3:0 protiv Svetaca pokazali su da pretposlednji tim Premijer lige raspolaže napadačkim kvalitetom koji bi mogao da mu donese još par pobeda do kraja sezone. Da li će to biti dovoljno da se izbegne pad u Čempionšip, neće se znati do pretposlednje, poslednje runde Premijer lige.

Vrećice ciljaju seriju od minimum tri vezana trijufma prvi put od 2012. godine. Uspeli u tome ili ne, jasno je da im motivacije ne manjka, što se vidi kroz reči desnog beka Darnela Furlonga.

“Znamo šta je zapravo suština fudbala, koliko ono što radimo znači navijačima i zajednici. Ovaj klub ima istoriju i vidimo ljude koji računaju i uzdaju se u nas svakog dana. Ljude bez kojih ne bismo mogli da obavljamo naš posao. Mislim na sve prisutne u trening centru, fizioterapeute, kuhinjsko osoblje, čistače i čistačice. Za njih igramo svakog vikenda”, objasnio je Furlong.

Naravno, ima i Lester za šta da se bori. Lisice su sebi ugrozile mesto u Ligi šampiona naredne sezone uzastopnim porazima od Mančester Sitija i Vest Hema, pa ne žele da ponove grešku iz prošle sezone kada im je Mančester Junajted u foto-finišu preoteo mesto u elitnom takmičenju. Trenutno klubovi od treće do sedme pozicije (Lester, Čelsi, Vest Hem, Totenhem, Liverpul) staju u tri boda što garantuje paklenu borbu za Ligu šampiona.

Do pobede koja bi ga udaljila u odnosu na konkurenciju Lester će pokušati da dođe na krilima nedavnog plasmana u finale FA Kup. Pre četiri dana pao je Sautempton minimalnim rezultatom, a Lisice su borbu za trofej koji nikada nisu osvojile obezbedile prvi put od sezone 1968/69. Finalni okršaj sa Čelsijem zakazan je za nešto više od tri nedelje, pa ekipa Brendana Rodžersa može na miru da se posveti obavezama u Premijer ligi. U prvom delu takmičenja, rutinski je odradila posao protiv večerašnjeg rivala (3:0) uz dva pogotka Džejmija Vardija.

Klubu sa King Pauer stadiona faliće od ranije povređeni Harvi Barns i Džejms Džastin, a nada se povratku ving beka Rikarda Pereire. Sem Olerdajs neće moći da računa na povređene Roberta Snodgrasa i Kirana Gibsa, ali će na raspolaganju biti oporavljeni Ajnsli Mejtland Najls.

Da li odmah, ili u drugom delu meča, tek Vest Brom će morati da napadne Lester, a znamo kakvom kontrom raspolaže šampion Engleske iz 2016. godine. Znamo i u kakvom napadačkom ritmu je gost, tako da bi veče na King Pauer stadionu mogli da obeleže golovi.

PREMIJER LIGA – 32. KOLO

Subota

Njukasl - Vest Hem 3:2 (2:0)

/Diop 36 ag, Žoelinton 41, Vilok 82 - Diop 73, Lingard 80 pen/

Vulverhempton - Šefild Junajted 1:0 (0:0)

/Vilijan Žoze 59/

Nedelja

Arsenal – Fulam 1:1 (0:0)

/Nketija 90+1 – Madža 59 pen/

Mančester Junajted - Barnli 3:1 (0:0)

/Grinvud 48, 84, Kavani 90+3 - Tarkovski 50/

Ponedeljak

Lids - Liverpul 1:1 (0:1)

/Ljorente 87 - Mane/

Utorak

Čelsi - Brajton 0:0

Sreda

Totenhem - Sautempton 2:1 (0:1)

/Bejl 60, Son 90p - Ings 30/

Aston Vila – Mančester siti 1:2 (1:2)

/Mekgin 1 – Foden 22, Rodri 40/

Četvrtak

21.00: (1,60) Lester (3,80) VBA (5,50)


 


tagovi

LesterVest Bromvič Albion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara