Stiv Kuper (©Reuters)
Stiv Kuper (©Reuters)

Lester izabrao Kupera: Lansirao je Sterlinga, Trenta, Fodena i vratio Notingem na veliku scenu

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.06.24. | 14:00

Upotpunjena rupa na klupi Lisica posle odlaska Enca Mareske

Vraća se Lester u Premijer ligu, ali sa novim trenerom. Enco Mareska nije mogao da odbije Čelsijev poziv da se preseli na Stamford Bridž, pa je Lester reagovao dogovorom sa – Stivom Kuperom.

Lisice su sa 44-godišnjim strategom potpisale ugovor na tri sezone, računajući da će na King Pauer stadionu imate rezultate slične onima iz Notingem Foresta. Jeste tamo dobio otkaz u decembru, ali ih je prethodno uvek u Premijer ligu posle 23 godine u nižim rangovima takmičenja i zatim ih tamo i sačuvao u povratničkoj sezoni.

Izabrane vesti

Ranije je Kuper u Čempioinšipu vodio i Svonsi, ali je na ostrvu fudbalski ime stekao radeći sa mladim igračima. Prvo u Liverpulu gde je, između ostalih, vodio brigu o karijerama Rahima Sterlinga i Trenta Aleksander Arnolda, a zatim i u mlađim engleskim selekcijama u kojima je predvodio asove kakvi su kasnije postali Fil Foden, Džejdon Sančo, Mark Guehi, Kalum Hadson Odoi... S tom generacijom je 2017. osvojio i titulu U17 prvaka sveta.

Sada ide u Lester, klub koji je bio prvak Engleske u sezoni 2015/2016, zatim se „raspao“, ali je kod Mareske igrao lepršav fudbal i pride izgledao autoratitativno.

Bar u Čempionšipu. Međutim, 97 poena u drugoj ligi, koliko ih je imao Lester minule sezone, ne garantuje uspešnu sezonu u eliti. Dobar primer je Barnli, koji je imao trocifren broj bodova, ali je doživeo potpuni fijasko godinu dana kasnije. Vodeći se takvim primerom, klub sa King Pouver stadiona će sigurno učiniti sve što je u njihovoj moći da opstanu dogodine. Ipak, pitanje je da li će sve da zavisi od izabranika 44-godišnjeg stratega. Lesteru se preti oduzimanjem bodova zbog kršenja pravila u vidu nepodnošenja finansijskih izveštaja.

U slučaju da se dokaže da je klub prekršio pravila, suočiće se sa kaznom oduzimanja bodova uz nemogućnost poslovanja na tržištu. 


tagovi

Stiv KuperLester Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara