Fudbaleri Olimpije (Foto: AFP)
Fudbaleri Olimpije (Foto: AFP)

Leteli žuti kartoni u Hondurasu, ali Olimpija slavi pobedu, petu titulu Pedra Troljoa i 35. u istoriji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.12.22. | 06:19

Sudija podelio 10 javnih opomena, ali to nije sprečilo domaćina da podeblja prednost iz prvog susreta finala i domogne se trona

Lavovi iz Tegusigalpe slave titulu. Čak 35. u svojoj dugoj istoriji. Vratio ih je na tron Pedro Troljo, stručnjak koji je sa Olimpijom peti put postao prvak Hondurasa. Olimpija je dobila prvi meč 1:0 golom iz penala u sudijskoj nadoknadi, te je napravila psihološku prednost i večeras dotugla Motagvu sa 2:0 i podigla pehar.

Kada se pogleda statistika sa duela, jedan detalj upada u oči. Čak 10 žutih kartona i to mahom podeljenih gostima u rasponu od 34. do 39. minuta. Nije bilo nekog većeg incidenta, ali je bilo loših poteza gostiju u serijama, pa su kažnjavani.

Izabrane vesti

No, na kraju sudije nisu odlučivale, već su Motagvu slomili pogoci Olimpije u idealnim trenucima. Najpre u poslednjim sekundama prvog poluvremena, a onda i sredinom drugog.

Oba tima kao da su čekala završnicu prvog poluvremena da napadnu. U samo par minuta oba tima su imala po dve fantastične prilike. Najpre je Nunjez izbio sam pred golmana Olimpije i sa ivice peterca poslao loptu preko gola. Nekoliko minuta kasnije, idealna pozicija za Alvareza. Dobio je loptu u kaznenom prostoru rivala, opalio sa desetak metara, ali pravo u golmana Likonu koji je odlično intervenisao. Nije prošao ni pun minut, a levi bek Motagve Dijego Rodrigez se našao u idealnoj poziciji, snažno tukao levom nogom sa ivice kaznenog prostora, ali je ga je Menhivar fenomenalnom paradom sprečio da se upiše u listu strelaca.

A onda, peti minut nadoknade. Lopta posle kornera sa desne strane ide na prvu stativu, odatle je jedan fudbaler Olimpije prebacuje na drugu bez gledanja, da bi se na pravom mestu našao Garsija i zatresao mrežu gradskog rivala za 1:0.

Krenula je Motagva na sve ili ništa, a onda ju je ohladio. Posle akcije Olimpije po desnoj strani, lopta je završila pred Ćirinjosom koji je sa par metara samo plasirao u mrežu za 2:0 i sve je bilo jasno na Seibenjo stadionu u Seibi.

HONDURAS 1, APERTURE - FINALE, REVANŠI

Nedelja

Olimpija - Motagva 2:0 (1:0), prvi meč 1:0

/Garsija 45+5, Ćirinjos 69/


tagovi

Honduras 1Olimpija HondurasMotagva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara