Detalj sa meča Letonije i Moldavije (©Reuters)
Detalj sa meča Letonije i Moldavije (©Reuters)

Letoniji bod u Andori donosi C diviziju

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.09.22. | 13:36

Odlučujući meč prve grupe na programu je u nedelju od 15 časova

Poraz od Moldavije u Rigi (2:1) pre tri dana neće skupo koštati Letoniju, ukoliko ove nedelje od 15 časova opravda ulogu favorita i kao gost ne izgubi od Andore. Reč je o meču poslednjeg, šestog kola prve grupe D divizije Lige nacija, a selekciji sa Baltika je bod dovoljan da obezbedi prvo mesto i promociju u viši rang.

Prva prilika da se završi sav posao je propuštena. Da su Letonci ostali neporaženi protiv Moldavije sada ne bi uopšte morali da razmišljaju o rezultatu. Međutim, loše su odigrali prvo poluvreme, na odmor su otišli sa dva gola minusa, što u nastavku nisu uspeli da nadoknade. Iako su uputili čak 17 šuteva ka golu rivala, stali su na pola posla.

Izabrane vesti

No, ništa nije izgubljeno po tim koji trenira Dainis Kazakevičs. Letonci imaju dva poena više od drugoplasirane Moldavije i bolji međusobni odnos (u Kišinjevu su slavili sa 4:2), pa u slučaju da oni na kraju budu bodovno poravnati ostaju ispred.

Svakako, ne smeju da se uzdaju u kiks Moldavije. U Kišinjev, takođe od 15 časova, dolazi Lihtenštajn, najslabiji tim u grupi. U prvih pet kola je doživeo sve poraze, uz gol-razliku 1:9.

15.00: (4,70) Andora (3,35) Letonija (1,85)

U Rigi je Letonija lako izašla na kraj sa Andorom, u junu je slavila sa 3:0. Isto tako je i Moldavija rutinski savladala Lihtenštajn u tom istom kolu, sa 2:0.đ

Podsetimo, prvo mesto u grupi u D diviziji donosi promociju u viši rang, ali ne i baraž za Evropsko prvenstvo, kao što je slučaj sa ostalim divizijama.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

LIGA NACIJA (D DIVIZIJA) – 6. (POSLEDNJE) KOLO

Nedelja

Grupa 1

15.00: (4,70) Andora (3,35) Letonija (1,85)

15.00: (1,23) Moldavija (6,25) Lihtenštajn (13,0)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Liga nacijareprezentacija Letonijereprezentacija AndoreMoldavija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara