Letos nuđen Zvezdi, sada ga želi Aston Vila kao zamenu za skupoceni promašaj koji je otišao kod Jokana

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.01.20. | 21:06

Vila Park napustio i hrvatski golman

Biće ovo ozbiljno zanimljiv prelazni rok na Vila Parku.

Aston Vila je letos potrošila oko 150.000.000 evra na kupovinu gomile pojačanja, promenila je pola tima, ali se nalazi u grčevitoj borbi za opstanak. Zato su u klubu iz Birmingema rešili da i ove zime dovedu nekoliko pojačanja kako bi izbegli ekspresan povratak u Čempionšip. Pogotovo što nisu imali ni sreće sa povredama jer su najskuplje pojačanje Vesli i prvi golman Hiton doživeli teške povrede zbog kojih su otišli na višemesečne pauze.

Izabrane vesti

Aston Vila je od Čelsija već pozajmila vezistu Danija Drinkvotera, a iz Milana dovela iskusnog golmana Pepea Reinu. Međutim, to nije sve.

Očekuju se dolasci još dvojice napadača. Prvi da zameni povređenog Veslija, a drugi da zameni afričkog napadača Džonatana Kođiju koji je danas potpisao za katarsku Al Garafu koju trenira Slaviša Jokanović. Napadač iz Obale Slonovače je pre tri i po godine došao u Vilu kao najskuplji igrač u istoriji Čempionšipa pošto su ga platili Bristol Sitiju čak 15.000.000 funti. Osim prve sezone u kojoj je igrao dobro, sve posle toga je bilo razočaravajuće. Za prethodne dve i po godine je dao tek 12 golova na 70 utakmica i Aston Vila je sada odlučila da ga šest meseci pre isteka ugovora proda Al Garafi za 3.000.000 evra. Kodjija je sa Jokanovićevim klubom potpisao ugovor na dve i po godine.

A njega bi na Vila Parku trebalo da zameni upravo bivi igrač Al Garafe!

Reč je o iranskom napadaču Mehdiju Taremiju koji blista ove sezone u portugalskom Rio Aveu. Interesantno je da je Taremi letos nuđen i Crvenoj zvezdi kao jedno od rešenja za napad, ali se nije daleko odmaklo u toj priči. Taremi je letos iz Al Garafe besplatno prešao u Rio Ave i na 13 mečeva u portugalskom šampionatu je postigao šest golova uz pet asistencija. Zahvaljujući dobrim igrama za Rio Ave, skrenuo je pažnju Aston Vile koja ga vidi kao zamenu za Kođiju, a Portugalcima se smeši višemilionska zarada posle samo šewst meseci...

Ipak, Taremi nije planiran kao kapitalno pojačanje za napad Aston Vile ove zome, već kao rezervni špic što je bio i Kođija. Kapitalac engleskog kluba kao zamena za Veslija je tanzansijski napadač Mbvane Samata koji je večeras potpisao ugovor na četiri i po godine i zvanično je potvrđen. On je prošle sezone blistao u dresu Genka i bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje šampionske titule, a večeras su Belgijanci prihvatili ponudu sa Vila Parka tešku skoro 12.000.000 evra. Igrač je dogovorio lične uslove, prošao lekarske, dugo se čekala radna dozvola, ali je i to večeras regulisano i Samata je predstavljen. 

Inačle, kada smo već kod zimskog prelaznog roka u Aston Vili, vredi pomenuti i informaciju da je treći golman Lovre Kalinić danas poslat na pozajmicu do kraja sezone u francuski Tuluz.

 

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara