Lev poštedeo prvake Evrope, Gosens debituje za Elf

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.08.20. | 17:02

Iz Bajerna samo Zule na spisku za Ligu nacija

Reprezentacija Nemačke će u novu Ligu nacija krenuti bez većine igrača Bajerna, novog prvaka Evrope. Selektor Joakim Lev je odlučio da poštedi momke koji su pre neki dan osvojili Ligu šampiona, da ih ne zove za mečeve sa Španijom (3. septembar) i Švajcarskom (6. septembar).

Iz tabora Bajerna poziv je dobio samo štoper Niklas Zule, a on je ionako bio rezervista na završnom turniru Lige šampiona, nije se previše umorio. Ali, zato su poštede dobili Manuel Nojer, Leon Gorecka, Džošua Kimih i Serž Gnabri, a ostaje otvoreno pitanje do sledećeg okupljanja državnog tima da li će se u Elf vratiti Tomas Miler.

Izabrane vesti

Istina, igrao je i defanzivac Pari Sen Žermena Tilo Kerer u finalu LŠ, ali za njega poštede nema. Možda je to cena poraza...

Poziv nije dobio ni golman Barselone Mark-Andre ter Štegen, koji je operisao koleno prošle nedelje.

Debitantski poziv dobio je Robin Gosens. Levi bek Atalante je imao fantastičnu sezonu kako u Seriji A, tako i u Ligi šampiona i potpuno zasluženo je dobio dopis da se javi pod komandu Joakima Leva.

Boje Nemačke na startu Lige nacija braniće: golmani Kevin Trap (Ajntraht), Bernd Leno (Arsenal) i Oliver Bauman (Hofenhajm), defanzivci Tilo Kerer (PSŽ), Robin Gosens (Atalanta), Matijas Ginter (M’gladbah), Džonatan Tah (Leverkuzen), Niko Šulc (Dortmund), Niklas Zule (Bajern), Antonio Ridiger (Čelsi), Robin Koh (Frajburg), vezisti i napadači Florijan Nojhaus (M’gladbah), Džulijan Draksler (PSŽ), Toni Kros (Real Madrid), Timo Verner (Čelsi), Džulijan Brant (Dortmund), Luka Valdšmit (Benfika), Kaj Haverc (Leverkuzen), Leroj Sane (Bajern), Suat Serdar (Šalke), Ilkaj Gindogan (Mančester siti), Emre Džan (Dortmund).


tagovi

Joakim LevFudbalska reprezentacija NemačkeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara