Lev se pokajao: Miler i Humels se vraćaju u reprezentaciju

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.03.21. | 12:01

Selektor progutao sujetu

Kada je Nemačka ispala od Južne Koreje i završila takmičenje na prošlom Mundijalu u grupi, bio je to težak udarac i veliko razočaranje za nemački fudbal. Joakim Lev se prvi put našao na udaru sa zahtevom da treba podnese ostavku, ali je FS Nemačke sve spekulacije presekao novim ugovorom selektoru. Ipak, bilo je jasno da nešto treba da se manje...

I Lev je odlučio da menja igrače. Duboko je zasekao i iz reprezentacije precrtao Tomasa Milera, Matsa Humelsa, Džeroma Boatenga i Samija Kediru. Mesut Ozil i Mario Gomez su se sami povukli. Neki rezovi su bili očekivani, ali reprezentativna penzija Milera, Humelsa i Boatenga je šokirala sve u Nemačkoj. Reč je o dugogodišnjim stubovima Manšafta. Miler je u tom trenutku imao 28, Humels i Boateng po 29 godina. Bili su u dobrim godinama da bi ih se selektor tako lako odrekao.

Izabrane vesti

Međutim, Levova odluka je kasnije dobila neku vrstu potvrde. Miler se mučio u Bajernu kod Nika Kovača i ispao iz startnih 11. Delovalo je da mu je karijera u silaznoj putanji i da je prošao zenit. Humels se vratio u Dortmund gde je igrao promenjivo, a Boateng je bio u slaboj formi u Bajernu.

Ipak, situacija se ubrzo okrenula. Miler je potpuno oživeo kod nekadašnjeg Levovog pomoćnik Hansija Flika i postao jedan od najvažnijih igrača Bajernove mašinerije. Boateng je takođe bio standardan kod Flika, a Humels je počeo da se polako u Borusiji vraća ne nekadašnji nivo.

Nemački Kiker danas piše da je Lev prelomio da Humelsa i Milera vrati u reprezentaciju za predstojeći EURO. Što se Boatenga tiče, njegov povratak nije realan, jer jer je i u Bajernu izgubio poverenje i napustiće klub na kraju sezone kao slobodan igrač.

Lev narednog leta napušta kormilo Nemačke posle 15 godina i želi da se oprosti u stilu sa jedinom titulom koja mu nedostaje. Zbog toga je rešio da proguta sujetu i promeni odluku o dugogodišnjim reprezentativcima. Reprezentacija Nemačke je drastično podmlađena i nedostaje joj iskustva. U štoperskoj liniji su Zile, Ta, Ridiger, Ginter, Koh... Samo Zile uliva veliko poverenje i zato bi Humelsov povratak predstavljao veliko pojačanje. Što se napada tiče, Nemačka ima veliki broj krilnih napadača poput Sanea, Gnabrija, Branta, Haverca, Drakslera, pa i Vernera koji se bolje snalazi na boku nego u sredini napada. Fali joj tip igrača poput Milera i zato se Lev odlučio da vrati napadača Bajerna.

Tako će dvojica trofejnih Nemaca dobiti šansu da se ipak uspešnije oproste od dresa Elfa nego što je to bilo protiv Južne Koreje na Mundijalu u Rusiji.


tagovi

Fudbalska reprezentacija NemačkeMats HumelsTomas Miler

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara