Gelor Kanga i Marko Gobeljić (Star sport)
Gelor Kanga i Marko Gobeljić (Star sport)

Leva – može! Desna – još bolje! Gobeljić upao u Asteriksov kazan (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 09.10.22. | 17:15

Crveno-beli lako pobedili Spartak u 14. kolu Mozzart Bet Superlige uz dva gola iskusnog desnog beka – 3:0

Trans Marka Gobeljića i dalje! Pozitivno je iznenadio rođeni Kraljevčani zvezdašku javnost partijom protiv Ferencvaroša pre tri večeri, dok je u 14. kolu Mozzart Bet Superlige prosto razorio odbranu Spartaka iz Subotice brzim trkovima i preciznim šutevima sa distance – 3:0. Kao da je želeo da najavi lepši deo karijere, Zvezdin desni bek kandidovao se za jednu od najdominatnijih ovosezonskih partija u timu Miloša Milojevića, ostavivši u čudu i euforiji oko 3.500 gledalaca na najvećem srpskom stadionu – 3:0

Inicijalno desni bek Marko Gobeljić je stigao da se u prvom poluvremenu pojavljuje u zonama drugog napadača, polušpica, zadnjeg veznog i mogao vrlo lako da meč za pamćenje zaokruži het-trikom. Bilo je tu i šaljivih komentara da je dugogodišnji Zvezdin član negde u sredu veče upao u Asterikov kazan i dobio natprirodne moći. Sigurno je da će sa ogromnim samopouzdanjem Marko Gobeljić dočekati možda i odlučujući meč, zakazan za naredni četvrtak u Budimpešti protiv Ferencvaroša.

Izabrane vesti

Ista konstatacija važi i za ostatak postave Miloša Milojevića, koja je u sudaru sa vrlo slabim Golubovima odradila trening jačeg intenziteta, podsetivši na partije s početka leta. Nije morao Miloš Milojević da poseže za kvalitetom Mirka Ivanića, jer je sve postalo kristalno jasno posle pogotka Kingsa Kangve, koji je krenuo stidljivo, a nastavio dominantno. Iskoristio je priliku da dozira minutažu i razigra pojedince sa klupe.

Imala je utakmica Crvene zvezde i Spartaka iz Subotice elemente dosadnjikave predstave. Subotičani su verovali da prvim ofanzivnim udarom mogu da naude emotivno ispražnjenom sprskom šampionu, Crvena zvezda je znala da ne mora nigde da žuri i da joj igra u malo većoj brizini garantuje još jednu pobedu u Mozzart Bet Superligi. Odlučio je Miloš Milojević da poštedi Mirka Ivanića, Seku Sanogoa i Milana Rodića, poslavši na levi bok Slavoljuba Srnića.

Igrao je Srnić u tandemu sa Kataijem, ali je opasnost za Spartak dolazila sa suprotnog boka. Sprintom u prvom minutu Marko Gobeljić kao da je želeo da pokaže da ga još drži mamurluk velike evropske pobede nad Ferencvarošem. Do kraja prvog dela publika na Marakani ustajala je svaki put kada je junak trijumfa nad Fradijem kretao sa svoje polovine da hvata zalet.

Ako je Ferenc bio perfektna predstava, prikazano u prvom duelu Marka Gobeljića predstavlja nešto više. Šta god je hteo dugogodišnjii član Crvene zvezde je uradio. Pokušao je levom, posle asistencije Kataija – pogodio je. Udario je 17 minuta kasnije desnom posle korner odbitka – pogodio je. Bilo je u svakom njegovom trku ogromne količine davno izgubljenog samopouzdanja.

Iako nije tako delovalo na početku, Crvena zvezda se našalila sa vrlo dezorjentisanom četom Spartaka, koji je bio ravnopravan rival prvih pet minuta. Ostalo je bila Zvezdina režija. Još kada je Golubove udarcima sa distance izujedao Marko Gobeljić, bilo je jasno da će Ljubiša Dunđerski morati da spašava čast u Ljutice Bogdana. Svaki napad, tokom kojeg su domaći, vezali dva tri dodavanja unapred bio je opasnost po gol nekadašnjeg Zvezdinog člana Filipa Manojlovića. Dešavalo se da se crveno-beli prekombinuju, zavedeni svečarskom atmosferom i aplauzima koji su bili namenjeni Marku Gobeljiću. Tako je Aleksandar Pešić umesto gola želeo da spušta loptu grudima Aleksandru Kataiju, Zvezdin Magiko se neretko zabavljao, Srnić birao nekada i loša rešenja...

Zvezda j i pored svega toga zatvorila meč u prvom poluvremenu, iskoristivši zbunjenost gostujućih igrača posle još jednog prekida. Gobeljićev pir prekinuo je Kings Kangva trećim pogotkom u Mozzart Bet Superligi.

Bio je Marko Gobeljić vrlo pedantan i u defanzivnim akcijama, prekinuvši nekoliko kontri gostiju. Pored njega duel protiv Spartaka pamtiće i mladi reprezentativac Rusije Jegor Prucev koji je zamenio Geloru Kangu. Spustila je Zvezda ritam, čekala priliku za kontru, dok je Miloš Milojević menjao i pre vremena u svlačionicu poslao junaka pobede Gobeljića, ali i Dragovića, Kangvu, Kataija...

Imao je i Spartak šansu kada je Obradović tukao glavom, a odbranio Milan Borjan.

CRVENA ZVEZDA – SPARTAK 3:0 (3:0)

/Gobeljić 20 I 37, Kangva 40/

Stadion: Rajko Mitić. Gledalaca: 3.500. Sudija: Nikola Đorđević

Žuti kartoni: Mijailović (Zvezda), Hrstić (Spartak). Crveni karton: Lazar Stajković 90+3 (Spartak)

CRVENA ZVEZDA (4-3-2-1): Borjan 6,5 – Srnić 6,5, Eraković 6,5, Dragović 6,5 (od 65. Pankov -), Gobeljić 8 (od 63. Rodić -) – Mijailović 6,5, Kangva 7 (od 46. Prucev 6,5), Kanga 7 – Katai 6,5 (od 63. Nikolić -), Ben 6 – Pešić 6 (od 80. Mitrović -).

SPARTAK (4-2-3-1): Manojlović 5,5 – Tanasin 5, Bogićević 5 (od 87. Đurasović -), Ostojić 5, Vitorović 5 – Šimura 6, Tumbasević 5 (od 58. Abraham -) – Bijelović 5,5 (od 80. Stajković 5), Đurović 6, Srećković 5 (od 58. Bosić -) – Hrstić 5,5 (od 58. Obradović -).

Igrač utakmice: Marko Gobeljić

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 14. KOLO

Petak

Radnik - Novi Pazar 1:1 (1:1)

/Spasić 13 – Rubežić 33/

Subota

Mladost Lučani - Napredak 3:1 (1:0)

/Bojović 37, Radivojević 55, Udovičić 96 – Matić 54/

Kolubara - Mladost Novi Sad 0:0

Vojvodina - TSC 1:2 (1:2)

/Čumić 28 – L. Ilić 32, 43/

Nedelja

Čukarički - Javor 3:0 (1:0)

/Janković 26, Ivanović 50, Spasojević 90+2/

Crvena zvezda - Spartak 3:0 (3:0)

/Gobeljić 19, 37, Kangva 41/

19.30 (5,20) Voždovac (3,70) Partizan (1,70)

Ponedeljak

16.00 (2,30) Radnički Niš (3,30) Radnički 1923 (3,15)



tagovi

Marko Gobeljić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara