Robert Levandovski (©Reuters)
Robert Levandovski (©Reuters)

Leva se oglasio prvi put od transfera: Doneću poklone u Minhen, posle svega možemo da se pogledamo u oči

Vreme čitanja: 4min | ned. 17.07.22. | 21:23

"Mislim da su obe strane zadovoljne. Bajern je dobio mnogo para, a ja dozvolu da idem", poručuje poljski golgeter

Mesecima su trajali pregovori Barselone i Bajern Minhena oko transfera Roberta Levandovskog. Konačno, završeni su prošlog petka oko ponoći tako što je dogovoreno da poljski golgeter promeni klub za 45.000.000 evra plus potencijalnih 5.000.000 kroz bonuse.

Tu informaciju preneli su gotovo svi vodeći sportski mediji, međutim, španski El Pais tvrdi da će za ovaj posao biti izdvojeno mnogo, mnogo više novca. Navodno, Katalonci plaćaju 60.000.000 evra Bavarcima, a još 20.000.000 ide njegovom menadžeru Piniju Zahaviju, dok će i plata sjajnog napadača u Barseloni biti dosta veća nego što je bila u Bajernu - 92.000.000 evra za naredne četiri godine!

Izabrane vesti

Kako bilo, činjenica je da će Robert Levandovski naredne sezone nositi dres Barselone. I sam je to potvrdio u razgovoru za Bild, kom je dao prvu izjavu po definitivnom rastanku sa Bajernom.

"Na kraju, sve se odigralo jako brzo. Nisam imao mnogo vremena da razmišljam o bilo čemu, ali srećan sam što smo pronašli rešenje. Drago mi je što ću se brzo vratiti na teren u Barseloni. Biće to novi korak u mojoj karijeri", istakao je Levandovski i dodao da bi sigurno bio mnogo nervozniji da je mlađi.

Sportski centar u kom je proveo prethodnih osam godina, Poljak je napustio u subotu. Navodi da se to dogodilo spontano, pa će se posle pripremne turneje sa Barselonom po Sjedinjenim Američkim Državama vratiti u Minhen da bi se oprostio od svih kako dolikuje.

"Samo sam im rekao: 'Momci hvala vam na svemu, danas će sve biti završeno'. Zajedno smo pisali istoriju i neću to nikada zaboraviti. Rekao sam im i da ću se vratiti u Minhen posle američke turneje sa Barselonom, koja traje do 30. jula. Želim da se oprostimo na pravi način, želim da podelim poklone igračima, trenerima i ljudima oko tima", najavio je Levandovski.

Među glavnim razlozima za odlazak iz Bajerna je dužina ugovora. U Minhenu je ponuđen produžetak saradnje na još dve godine, a u Barselona se obavezala na četiri.

"Znam da ću uskoro napuniti 34, ali osećam se jak i fizički i psihički. Barselona je to uvidela. Ne znam šta će se dešavati dalje, ali ni 2026. ne mora da bude kraj. Želim da igram na top nivou još mnogo godina".

Porodica je, takođe, imala značajan uticaj na odluku rastanka sa Bajernom.

"Želeo sam da igram u nekom drugom prvenstvu i tu odluku sam doneo odavno. Ali, moram da naglasim: 'Bila je to najteža odluka u mom životu'. Želeo sam da živim negde drugo, da otkrijem nešto novo sa svojom porodicom. Moja ćerka Klara sledeće godine kreće u školu i morali smo da izaberemo, a izabrali smo da to bude na novom mestu. Da nismo tako odlučili, verovatno to nikada ne bi bilo moguće. Ovakva prilika dobija se jednom u životu".

Iako se još nije pridružio novim saigračima, Leva je već imao priliku da razgovara sa Ćavijem. Sreli su na poznatom ostrvu Ibica.

"Bio je to slučajan susret, a odmah se osetila pozitivna hemija. Rekao mi je da me očekuje i da zajedno možemo da postignemo mnogo toga. Ima jasan plan kako da vrati Barselonu na vrh", istakao je Poljak.

Iako je prošlu sezonu završila na drugom mestu Primere, u Barseloni su je verovatno svi već zaboravili. S brojnim problemima susretali su se Katalonci, pre svega finansijskim, ali deluje da je to sada iza njih.

"Imala je Barselona probleme, ali taj klub ima ogroman potencijal, a prelazni rok je dobro urađen. Mislim da je Barselona ponovo na pravom putu - ka povratku na vrh. Moj cilj je jasan, želim da budem najbolji sa Barsom i da osvojimo mnogo trofeja".

Rastanak sa Bavarcima nije bio prijatan. Klub je tokom dugih pregovora sa Barselonom insistirao da Levandovski ispunjava svoje obaveze, dok je Poljak konstantno isticao da želi transfer.

"Proveo sam osam predivnih godina u Bajernu, pa se nadam da ćemo posle nekog vremena moći da zaboravimo sve što se dešavalo prethodnih nedelja. Bilo je nepotrebnih stvari s obe strane. Najvažnije je ono što smo uradili zjaedno, sve pobede i tutule do kojih smo došli. Želeo bih i da se zahvalim navijačima, jer su me podržavali do kraja uprkos raznim glasimana prethodnih nedelja. Osećao sam da su uz mene i da razumeju moju odluku. To im nikada neću zaboraviti... Ne želim da se nadvije senka nad mojim vremenom provedenim u Bajernu. Neke stvari su možda morale da se dogode da bi promena bila moguća, ali mislim da su na kraju obe strane zadovoljne. Bajern je dobio mnogo para, a ja dozvolu da idem u Barselonu. Bio je to dug i naporan put, ali mislim da posle svega možemo da se pogledamo u oči", navodi Levandovski.

Za kraj, Poljak kaže da već neko vreme uči španski jezik, ali sada će morati da ubrza proces.


tagovi

Robert LevandovskiBarselonaBajern Minhen

Obaveštavaj me

Barselona
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara