Levandovski na gol od Klausa Fišera, ni Miler više nije tako daleko

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.03.21. | 12:36

Doduše, biće mu potrebno još dve-tri godine, najmanje...

Borusija Dortmund i Robert Levandovski - uvek su imali posebnu vezu. Milioneri su ga 2010. godine doveli u Bundesligu, u njihovom dresu se afirmisao i postao zvezda, u njihovom dresu je maltretirao Bajern. Ko se ne seća: het-trik u finalu DFB kupa 2012. u pobedi od 5:2, ili recimo pobedonosni pogodak u prvom kolu šampionata iste godine. Logično, Levu je put dve godine kasnije odveo baš u Minhen, a "veza" s Borusijom ostali su golovi koje im je davao.

Robert Levandovski juče je dao tri gola svom bivšem klubu, čime je došao do cifre od 20 pogodaka protiv Dortmunda?! I to u svega 14 utakmica. Nijedan igrač u istoriji nije više puta tresao mrežu tima sa Vestfalena, uz napomenu da je Leva na šest poslednjih gostovanja Borusije na Alijanc areni postizao najmanje po dva gola.

Izabrane vesti

Brojke od kojih zastaje dah. I brojke koje opasno prete da poljski golgeter u dogledno vreme ugrozi čak i - mislilo se razlogom do pre neku godinu - nenadmašnog i nedodirljivog Gerda Milera. Zahvaljujući jučerašnjem het-triku Levandovski je došao u situaciju da idućeg vikenda preuzme drugo mesto na večnoj listi strelaca Bundeslige. Ukoliko bi postigao dva gola na gostovanju Verderu u Bremenu, iza sebe bi ostavio i legendu Šalkea - Klausa Fišera. Fišer trenutno ima samo gol prednosti: 268:267.

I dok je kok na drugo mesto samo pitanje dana, u Nemačkoj je prava tema zapravo Levina potera za Milerom. Jedan od najboljih napadača svih vremena drži rekord po broju pogodaka u jednoj sezoni (40) i Poljaku je potrebno još deset golova u poslednjih deset kola da bi ga prestigao. A druga trka tiče se ukupnog učinka. Ukoliko pretpostavimo da će Levandovski postići još tih deset komada ove sezone od Milera bi ga na večnoj listi delilo još 88 koraka.

S dugovečnošću Kristijana Ronalda ili Zlatana Ibrahimovića, te ovakvom formom, nema sumnnje da bi uspeo. Ali s obzirom da Levi 2023. godine ističe ugovor s Bajernom - ostaje pitanje. U godini isteka ugovora imaće punih 35. Pa ako Bajern odluči da ga zadrži...

U jednom je, međutim, Leva već uspeo da nadmaši Milera. On postiže gol na svaka 103 minuta, dok je čuveni Bomber to radio na 105 minuta.

I u jedno nema sumnje: Robert Levandovski će ove sezone bez problema uzeti Zlatnu kopačku, a ako stignu trofeji s Bavarcima ni Zlatna lopta ne bi trebalo da izostane. Konačno.


tagovi

Robert Levandovski

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara