Foto: AFP
Foto: AFP

Levenova lista skinutih skalpova raste, na njoj je od večeras i Anderleht (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.01.21. | 20:26

Ekipa sa Den Drefa zahvaljujući jedanaestercu u završnici skočila na četvrtu poziciju na tabeli

Aktuelna 30. runda Župiler Pro Lige donela je poraze drugoplasiranog Genka i jednu poziciju slabije Šarlroe, pao je i Antverp koji je sa bodom zaostatka disao za vratom uoči ovog kola četvrtoplasiranom Anderlehtu i od briselskog velikana očekivalo se da savlada najprijatnije iznenađenje prvenstva Leven i naplati kikseve konkurencije. Međutim, sastav Vensana Kompanija naišao je na ja zid sa znakom stop na Den Drefu, a Leven je na listu zvučnih imena kojima je uzeo meru ove sezone posle Standarda, Genta i Klub Briža dodao i Anderleht - 1:0.

Prvi put od 2014. godine Leven je savladao ljubičasto-bele, koji su večeras bili ozbiljno deficitarni u pogledu preciznosti. Čak u 19 navrata šutirali su ka golu rivala, ali su samo tri lopte išle u okvir. U skladu sa epitetom najboljeg strelca ekipe, Nemac Lukas Enmeča izazivao je najviše straha kod domaćina kada god bi se približio protivničkom šesnaestercu ili dobio loptu u noge, međutim za pomeranje sa brojke od deset pogodaka momak koji je na pozajmici iz Mančester sitija moraće da sačeka narednu narednu priliku.

Izabrane vesti

Upravo je Enmeča u 39. minutu umalo naterao rivala da sam sebi zatrese mrežu, pošto Jemelka nije bio naročito siguran u pokušaju da preseče njegov pas. Na sreću po sastav Marka Brisa promene rezultata nije bilo.

Pokušavali su izabranici Vensana Kompanija bez pravog plejmejkera da ipak potvrde status favorita koji im je namenjen pre utakmice, ali su im pokušaji bili mahom neprecizni. Na isteku 80. minuta Enmeča se nije proslavio u jednoj kontri - iako je delovalo da je najbliži protivničkom golu, izgubio je na brzini i protivnički defanzivci su ga sustigli. Stotinak sekundi kasnije pozajmljeni fudbaler Čelsija i reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država Met Mijazga je pobegao Jemelki posle centaršuta iz kornera i glavom zatresao spoljni deo mreže.

Nervoza se uvukla u redove Anderlehta i eskalirala u 86. minutu kada je Sardela sa leđa oborio Martensa u svom kaznenom prostoru, a sudija Ferbumen u saradnji sa VAR-om opravdano pokazao na belu tačku. Francuz Toma Anri je prevario Velenrojtera, doneo velika tri boda domaćinu i 14 prvenstvenim golom se učvrstio na drugoj poziciji liste strelaca. Beži mu samo Onuaču sa 19 golova.

Ne samo da je skinuo skalp Anderlehtu, već se Leven izjednačio sa briselskim timom na brojci od 32 boda i trenutno zauzima četvrtu poziciju na tabeli.

Ranije tokom dana utakmicu bez pobednika odigrali su Beršot i Gent, pa su Medvedi, ako im je za neku utehu prekinuli seriju od četiri poraza, dok je Gent propustio priliku da se pobedom vine nadomak plej-of zone.

BELGIJA 1 - 30. KOLO

Subota

Varegem - Muskron 1:0 (1:0)

/Fosen 9/

Serkl Briž - Epen 1:2 (0:0)

/Hogas 53 - Prevljak 69, 76/

Kortrajk - Genk 2:1 (1:1)

/Gej 23, 54 - Onuaču 41/

Ostende – Šarlroa 3:2 (1:1)

/Sakala 5, Hendri 58, Hjulsager 63 – Nikolson 27, Razaei 75/

Nedelja

Mehelen - Antverpen 3:0 (0:0)

/Shofs 59, Hairemans 63, 67/

Beršot - Gent 1:1 (1:1)

/Kulibali 23 - Kums 43/

Leven - Anderleht 1:0 (0:0)

/Anri 87/

Sint Trojden - Klub Briž 1:2 (0:2)

/Buatu 55 - Dost 13, Lang 35/

Ponedeljak

20.45: (1,55) Standard (4,00) Beveren (6,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Vensan KompaniLevenAnderleht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara