Leverkuzen doveo štopera koji je spakovao osam golova ove sezone

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.01.20. | 20:54

Vitorija srušila rekord Bebea, Recos u Šefildu

Promena štopera u Leverkuzenu: Panajtos Recos ode u Šefild, na njegovo mesto stiže Edmond Tapsoba.

Pomalo iznenada, Farmaceuti su reagovali u završnici prelaznog roka i za doveli stamenog defanzivca Vitorije Gimaraiš za čak 18.000.000 evra. Taj novac odmah je proslećen Portugalcima, koji mogu da računaju na dodatna 2.000.000 evra u zavisnosti od toga hoće li momak iz Burkine Faso igrama aktivirati određene bonuse, koji se tiču pre svega individualnog učinka. Ugovor je overen od leta 2025.

Izabrane vesti

Tapsoba je u otkrovenje sezone u portugalskom fudbalu. Ima samo 20 godina, standardan je u ekipi koja je visoko pozicionirana u Primeri, a beležila je pristojne rezultate u Ligi Evrope, u grupi sa Arsenalom, Standardom i Ajntrahtom. Edmond je već skupio 32 utakmice u svim takmičenjima ove sezone, a ono što ga karakteriše nije samo igra u odbrani, već i snalažljivost u tuđem kaznenom prostoru, pošto je već postigao osam golova. I kao takav je najbolji strelac tima. A igra u odbrani...

Naravno, Edmond Tapsoba je postao naskuplje pojačanje u istoriji Vitorije. Na drugo mesto potisnuo je čuvenog Bebea koji je pre deset godina prešao u Mančester junajted za 8.800.000 evra. Sad je prodala igrača za duplo veća sredstva, s tim što valja imati na umu da su cifre „otišle u nebo“ poslednjih sezona i da ih je nemoguće kontorlisati. Što, naravno, ne umanjuje potencijal Tapsobe i njegov napredak, jer je pre samo godinu dana igrao za B tim Gimaraiša, a nedavno su ga jurili Lester i Vulverhempton. Uz napomenu da crno-beli neće dobiti sav novac do pomenutih 18.000.000 evra, već 75 odsto, s obzirom da u zamrženoj vlasničkoj strukturi na toliko prava polažu.

Tapsoba će odmah steći pravo da igra za Leverkuzen, koji je skoro istovremeno kad je i doveo drugo pojačanje ove zime (prvo je Ezekijel Palasios iz Rivera za 17.000.000 evra) objavio kako je grčkog defanzivca Panajotisa Reciosa poslao na pozajmicu u Šefild. Tako je Kris Vajlder posle Sandera Bergea i Rišarija Živkovića doveo treće pojačanje u završnici januarske pijace.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara